U ovoj sezoni Zeničani 40 dana nisu imali grijanje u punom kapacitetu

/

Kako je potvrđeno iz Javnog preduzeća Grijanje Zenica, tokom ovogodišnje grijne sezone zabilježeno je više problema u isporuci toplotne energije krajnjim korisnicima.

Tokom još uvijek aktuelne grijne sezone građani Zenice, zaključno s današnjim danom, ukupno 40 dana nisu imali grijanje u punom kapacitetu u svojim domovima. Iz Javnog preduzeća Grijanje Zenica pojašnjavaju da su svim građanima umanjeni računi za svaki mjesec u kome je bilo problema u vezi sa isporukom.

U oktobru 2014. od 15. 10. do 22.10. isporuka u gradskom jezgru je bila nesmetana, ali je bio prisutan problem u prigradskim naseljima.

Tokom novembra 2014. evidentirana su dva ispada sa jednog od kotlovskih postrojenja kojima se snabdijeva grad Zenica. Sa drugog kotlovskog postrojenja isporučivana je reducirana isporuka u visini od 50 posto potrebnih količina. Reducirana isporuka je trajala šest dana.

U decembru 2014. evidentirana su četiri ispada sa jednog od kotlovskih postrojenja kojima se snabdijeva grad Zenica. Sa drugog kotlovskog postrojenja isporučivana je reducirana isporuka, od 50 posto do 70 posto potrebnih količina. Sanacija, odnosno reducirana isporuka je trajala ukupno 13 dana.

Dva ispada sa jednog kotlovskog postrojenja evidentirana su i u januaru 2015. Sa drugog kotlovskog postrojenja isporučivana je reducirana isporuka od 70 posto potrebnih količina. Reducirana isporuka trajala je devet dana.

U februaru 2015. evidentirana su dva ispada sa jednog od kotlovskih postrojenja kojima se snabdijeva grad Zenica. Reducirana isporuka trajala je četiri dana.

U ovom mjesecu, zaključno s 24. martom, evidentirana su već tri ispada kod kojih je prisutna reducirana isporuka.

Treći ispad još uvijek nije završen jer je kod njega prisutan ispad oba kotlovska postrojenja, a toplotna energija se uopće ne isporučuje.

“Na osnovu prethodno iznesenog vidljivo je da je sezona 2014/15. protekla u čestim kvarovima jednog od kotlovskih postrojenja, što je direktna posljedica starosti postrojenja”, kažu za Klix.ba iz Javnog preduzeća Grijanje.

Izvor

Povezani postovi

Na graničnom prijelazu između BiH i Crne Gore oduzeta garderoba u vrijednosti od 233.000 KM

Na graničnom prijelazu Klobuk, između Bosne i Hercegovine i...

Cijene nekretnina bilježe historijske rekorde: Ko je spreman izdvojiti 1.660.000 KM za stan?

Cijene nekretnina u BiH posljednjih godina bilježe historijske rekorde,...

Saudijska kompanija FLYNAS ove godine povećava broj direktnih letova sa Sarajevskog aerodroma

Avio-kompanija FLYNAS iz Kraljevine Saudijske Arabije i turistička agencija...

Zbog pritvorenog Osmice komandir smjene u Vojkovićima ostao bez čina inspektora

Nemanja Bjelica, komandir smjene u Vojkovićima, koji je dopustio...