U ovoj sezoni Zeničani 40 dana nisu imali grijanje u punom kapacitetu

/

Kako je potvrđeno iz Javnog preduzeća Grijanje Zenica, tokom ovogodišnje grijne sezone zabilježeno je više problema u isporuci toplotne energije krajnjim korisnicima.

Tokom još uvijek aktuelne grijne sezone građani Zenice, zaključno s današnjim danom, ukupno 40 dana nisu imali grijanje u punom kapacitetu u svojim domovima. Iz Javnog preduzeća Grijanje Zenica pojašnjavaju da su svim građanima umanjeni računi za svaki mjesec u kome je bilo problema u vezi sa isporukom.

U oktobru 2014. od 15. 10. do 22.10. isporuka u gradskom jezgru je bila nesmetana, ali je bio prisutan problem u prigradskim naseljima.

Tokom novembra 2014. evidentirana su dva ispada sa jednog od kotlovskih postrojenja kojima se snabdijeva grad Zenica. Sa drugog kotlovskog postrojenja isporučivana je reducirana isporuka u visini od 50 posto potrebnih količina. Reducirana isporuka je trajala šest dana.

U decembru 2014. evidentirana su četiri ispada sa jednog od kotlovskih postrojenja kojima se snabdijeva grad Zenica. Sa drugog kotlovskog postrojenja isporučivana je reducirana isporuka, od 50 posto do 70 posto potrebnih količina. Sanacija, odnosno reducirana isporuka je trajala ukupno 13 dana.

Dva ispada sa jednog kotlovskog postrojenja evidentirana su i u januaru 2015. Sa drugog kotlovskog postrojenja isporučivana je reducirana isporuka od 70 posto potrebnih količina. Reducirana isporuka trajala je devet dana.

U februaru 2015. evidentirana su dva ispada sa jednog od kotlovskih postrojenja kojima se snabdijeva grad Zenica. Reducirana isporuka trajala je četiri dana.

U ovom mjesecu, zaključno s 24. martom, evidentirana su već tri ispada kod kojih je prisutna reducirana isporuka.

Treći ispad još uvijek nije završen jer je kod njega prisutan ispad oba kotlovska postrojenja, a toplotna energija se uopće ne isporučuje.

“Na osnovu prethodno iznesenog vidljivo je da je sezona 2014/15. protekla u čestim kvarovima jednog od kotlovskih postrojenja, što je direktna posljedica starosti postrojenja”, kažu za Klix.ba iz Javnog preduzeća Grijanje.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...