U padu aviona poginuo bračni par porijeklom iz BiH

/

U padu aviona Germanwingsa sa 144 putnika i šest članova posade bilo je i dvoje državljana porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Kako je za Al Jazeeru potvrdio Edin Dilberović, ambasador Bosne i Hercegovine u Njemačkoj, riječ je o bračnom paru, 1957. i 1959. godište.

Dodao je da nisu posjedovali bh. pasoše već su imali njemačko državljanstvo.

Avion Airbus A320 srušio se jučer u blizini sela Barcelonnette na jugu Francuske na letu iz Barcelone za Dusseldorf i nije bilo preživjelih putnika.

Zvaničnici vjeruju da je među putnicima bilo 67 Nijemaca, 45 putnika sa španskim imenima te nekoliko Australaca, Turaka, Danaca, Holanđana i Belgijanaca. 

Planira se izvlačenje tijela

Istraga o padu aviona Germanwingsa  u francuskim Alpama se nastavlja, dok zvaničnici upozoravaju da bi operacije mogle potrajati danima zbog nepristupačnog terena.

Reporteka Al Jazeere Martina Kiseljaka izvještava nedaleko od kriznog štaba u blizini mjesta nesreće da će sutra početi izvlačenje tijela nastradalih.

Kako javlja, teren nadlijeće mnogo helikoptera, a stalno pristižu vozila sa vojskom i drugim osobljem iz spasilačkih službi.

„Crveni križ kaže da imaju 150 do 200 ljudi na terenu, od psihologa, socijalnih radnika i volontera, koji su podijeljeni na tri lokacije te rade sa obiteljima žrtava“, izvještava iz Španije reporterka Al Jazeere Katarina Drlja.

„Lufthansa radi na tome da prebaci one članove obitelji koji bi to željeli na mjesto nesreće ili blizu tog područja“, javlja.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...