Prva pobjeda ŽKK Tešanj

/

Konjičanke su pretrpjele i 4 poraz u prvenstvu BiH uzrast U-16 dok je domaćin ŽKK Tešanj zabilježio prvu pobjedu.

Narednu utakmicu Konjičanke gostuju u Trebinju a Tešanjke u Banja Luci.Utakmicu su igrale u predigri pionirke Tešnja i Konjica a gošće su bile spretnije i zabilježile pobjedu 25:18. 

U glavnoj utakmici,koja je kasnila sat vremena, zbog čekanja gl.sudije Kavazovića,Tešanjske košarkašice su pokazale veliku borbenost i slavile visoku pobjedu 67:47.

Po četvrtinama to je izgledalo ovako(20:5,16:10,13:18 i 18:14). Fantastičan učinak kod domaćina imala je Ivana Lončar sa 33 koša.

U prvom poluvremenu solidno je pogadjala i Muminović(11 koševa od čega 2 trojke). Kod gostiju najuspješnija je bila Tulić sa 15 koševa,dok je Džumbas ubacila 11.Zbog 5 ličnih u ekipi Tešnja ranije su morale u svlačionicu Elez i Bukvić a kod gošći je 5 ličnih zaradila Šurković.Sudije Kavazović i Turalić solidno su obavile posao..Trener gostiju Neven Petović je čestitao domaćinu na pobjedi a trener domaćina Ernes Ćostović je uzvratio kolegi za fer igru .

Izjave trenera snimili smo za slušaoce ZOS Radija koji nudimo u ponedjeljak u Sportskoj Razglednici od 13 sati

Piše: Senad Durkalić

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

“Zmajevi” večeras protiv moćne Nizozemske

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje Nizozemskoj na...

Premijer Pivić i ministar Mušija ugostili mastera Edina Kajevića nakon prijema u Kuću slavnih takekwondoa

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za obrazovanje,...

Streljački klub Tešanj uspješan na 15. međunarodnom turniru Visoko 2024

Ljetna pauza za članove Streljačkog kluba Tešanj završena je...

Prva liga FBiH: Na četiri duela postignuto 17 golova, gosti imali više razloga za slavlje

Odigrana su preostala četiri susreta prvog kola Prve lige...