Tri Bosanke osvojile značajne nagrade na Međunarodnom festivalu dječije pjesme u Užicu

/

Goraždanke Adna Obuća i Hena Sijerčić večeras su osvojile prvo i treće mjesto na prestižnom međunarodnom festivalu pop muzike za djecu “Ljubav naša je planeta” koji se svake godine u martu mjesecu održava u Užicu.
Festival okuplja najeminentnije kompozitore i djecu soliste iz ovog dijela Evrope. Tekstovi pjesama, pored zabavnog, imaju i edukativni karakter, jer obrađuju teme vezane za ljudska prava, borbu protiv rasizma, ekologiju, porodicu, školu.
Adna Obuća, talentovana mlada Goraždanka, inače učesnica brojnih festivala osvojila je prvo mjesto na festivalu a kompozicijom “Ti nasmijan bani”. U kategoriji do deset godina dok je jedna od najmlađih učesnica festivala Hena Sijerčić, također podržana gromoglasnim aplauzima i osvojila treće mjesto na festivalu.
I Dora Dujmušić iz Novog Travnika osvojila je prvo mjesto u kategoriji od 10 do 15 godina, tako da su tri Bosanke napravile odličan rezultat na prestižnom festivalu u Užicu. Hena Sijerčić dobila je nekoliko poziva na učešće na brojnim festivalima širom regije.
Ovogodišnji festival okupio je učesnike iz Srbije, BIH, Crne Gore, Bugarske, Makednije i Italije, a prethodnih godina na festivalu su nastupala i djeca iz Rumunije, Izraela i Kanade.

Izvor

Povezani postovi

Banke u FBiH u 2023. godini ostvarile dobit od 520 miliona KM

Trinaest banaka sa sjedištem u Federaciji BiH ostvarilo je...

Skoro deceniju u statističkom sistemu prazne rubrike: Vlast krije broj siromašnih u BiH

Dok se u utorak širom svijeta obilježavao Dan socijalne...

Predajte nelegalno oružje, spriječite tragediju: Evo kakve kazne prijete građanima koji ga posjeduju

Bez straha od sankcija za miran san: Predajte nelegalno...

Izvoz iz BiH u januaru manji za 16,6 posto, zabilježen rast uvoza

Izvoz iz Bosne i Hercegovine u januaru ove godine...