Tri Bosanke osvojile značajne nagrade na Međunarodnom festivalu dječije pjesme u Užicu

/

Goraždanke Adna Obuća i Hena Sijerčić večeras su osvojile prvo i treće mjesto na prestižnom međunarodnom festivalu pop muzike za djecu “Ljubav naša je planeta” koji se svake godine u martu mjesecu održava u Užicu.
Festival okuplja najeminentnije kompozitore i djecu soliste iz ovog dijela Evrope. Tekstovi pjesama, pored zabavnog, imaju i edukativni karakter, jer obrađuju teme vezane za ljudska prava, borbu protiv rasizma, ekologiju, porodicu, školu.
Adna Obuća, talentovana mlada Goraždanka, inače učesnica brojnih festivala osvojila je prvo mjesto na festivalu a kompozicijom “Ti nasmijan bani”. U kategoriji do deset godina dok je jedna od najmlađih učesnica festivala Hena Sijerčić, također podržana gromoglasnim aplauzima i osvojila treće mjesto na festivalu.
I Dora Dujmušić iz Novog Travnika osvojila je prvo mjesto u kategoriji od 10 do 15 godina, tako da su tri Bosanke napravile odličan rezultat na prestižnom festivalu u Užicu. Hena Sijerčić dobila je nekoliko poziva na učešće na brojnim festivalima širom regije.
Ovogodišnji festival okupio je učesnike iz Srbije, BIH, Crne Gore, Bugarske, Makednije i Italije, a prethodnih godina na festivalu su nastupala i djeca iz Rumunije, Izraela i Kanade.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Prepolovljen broj korisnika u BiH: Fiksna telefonija izumire

Ukupan broj aktivnih fiksnih telefonskih linija u prvom kvartalu...

Javne ličnosti u BiH nakon što odsluže kaznu u zatvoru, MOGU SE VRATITI POLITIČKOM ŽIVOTU

Političari u BiH koji su osuđeni ili se nalaze...

Privremena suspenzija i smanjenje cariskih stopa povećali rast ulaganja i izvoza

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvješće Ministarstva vanjske trgovine...