BOŠNJACI MANNHEIMA POMAŽU MAGLAJU: POČELA IZGRADNJA DVIJE NOVE KUĆE

/

Bošnjaci okupljeni oko Islamskog kulturnog centra ”Bosna i Hercegovina” iz Mannheima, SR Njemačka, nastavljaju da pomažu Maglaju i Maglajlijama pogođenim prošlogodišnjim katastrofalnim poplavama. Podsjećanja radi, prije skoro tri mjeseca Bošnjaci Mannheima su novčano pomogli JU Dom zdravlja Maglaj i MDD ”Merhamet” – Regionalni odbor, sa iznosom cca 10.000,00 EUR.

Ovoga puta naša braća iz pomenutog grada, prijateljske Njemačke, odlučili su, u svrhu sanacije štete i pomoći ugroženome stanovništvu od poplave i klizišta podržati kandidirane projekte Medžlisa, te prikupljena novčana sredstva usmjeriti ka izgradnji dvije porodične kuće na području naše Općine / Medžlisa.

 

Tim povodom su jučer, 30. marta 2015. godine simboličnim polaganjem kamena temeljca otpočeli radovi na izgradnji kuće za porodicu Smajlović Nihada u džema’atu Čobe i za porodicu Zahirović Adelhaida u džema’atu Liješnica. Ovim svečanostima su pored budućih korisnika prisustvovali: h. Izudin ef. Kruško, glavni maglajski imam, gosp. Kemal Hodžić, predstavnik i potpredsjednik Islamskog kulturnog centra ‘’Bosna i Hercegovina’’ iz Mannheima, džema'atski imami (Enver ef. Vardo i Ismet ef. Burajić), te gosp. Semir Hadžić, predstavnik firme ‘’KEPIĆ d.o.o.’’, Izvođač radova. Ukupan donirani iznos za izgradnju ove dvije kuće je 35.000,00 EUR.

 

I ovaj put se zahvaljujemo svim plemenitim dobročiniteljima iz Mannheima koji su podržali i ovaj naš projekat pomoći i istinski razumjeli naše stanje, na čelu sa  vrijednim imamom Ishak ef. Aleševićem, predsjednikom dr. Senadom Hadžiselimovićem i velikim prijateljem Maglaja Kemalom Hodžićem, saopćeno je iz Medžlisa IZ-e Maglaj. 

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BiH i Srbija zajedno rekonstruišu prugu od Rume do Doboja

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o suradnji na...

Ramo Isak: Najpopularniji sam političar

U posjeti Tešnju bio je Ministar unutrašnjih poslova i...

Ramo Isak za ZOS radio: Putem medija sam saznao za odluku Suda BiH

Danas je u posjeti Tešnju bio Ministar unutrašnjih poslova...

ZOS podcast ekskluzivno: Razgovor sa ministrom Ramom Isakom!

Najavljujemo posebno izdanje ZOS podcasta! Sutra ćemo ugostiti Federalnog...