Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu ispred udruženja Svijet u slikama, Zenica

/

Pozivamo Vas da  02.aprila 2015. svojim učešćem uveličate obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, te da, zajedno,  pošaljemo poruku javnosti o položaju osoba, prevenstveno djece, iz autističnog spektra u našem društvu.

Udruženje građana “Svijet u slikama“ koje ima za cilj stručnu podršku djeci i odraslima sa smetnjama u psihofizičkom razvoju s naglaskom na djecu iz autističnog spektra će 02. Aprila 2015. godine na platou ispred Bosanke zajedno sa učenicima OŠ“Vladimir Nazor“ i Prve Osnovne Montesori Škole obilježiti ovaj značajan datum.

Članovi Udruženja „Svijet u slikama“ će zajedno sa učenicima navedenih škola okupiti se na platou ispred Bosanke u 12:00 h, gdje će na bijelom platnu uslijediti oslikavanje dječijih ruku plavom bojom. „Puštanje plavih balona“ u Zenici će se održati  u četvrtak 02.04.2015.g. u 12:30 na Kamenom mostu.

Udruženje – Mreža udruženja Autizam 02.04.2015. g. će na različitim lokacijama (Zenica, Doboj, Lukavac i Sarajevo) poslati poruku podrške osobama iz autističnog spektra simboličnom aktivnošću puštanja plavih balona u nebo.U nadi da ćete nam se pridružiti u pružanju podrške djeci i osobama koje se nalaze na marginama društva unaprijed se zahvaljujemo.

Predsjednik udruženja:

Bojan Radić

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...