Patria ponovo na meti hakera: Pritisci nas neće zaustaviti u otkrivanju kriminala i korupcije

/

Ovo je već drugi put da se novinska agencija Patria našla na meti hakera. Prvi napad koji se dogodio prošle godine prijavljen je policijskim agencijama, ali do danas nismo dobili bilo kakvu povratnu informaciju.

U posljednjih nekoliko mjeseci intenzivirani su napadi na medijske slobode i novinare, što je očigledan dokaz da određene grupe i pojedinci, kojima prvenstveno smeta pisanje o kriminalu i korupciji, nastoje po svaku cijenu prijetnjama zaustaviti novinare da profesionalno obavljaju svoj posao.

Na udaru se sada našla Patria, i to nakon što smo objavili iskaz Kemala Čauševića u kojem se spominju imena brojnih bh. političara, marketinšku aferu „Gibraltar“, te nakon učešća glavne urednice Patrie u emisiji Pošteno gdje se govorilo o prijetnjama po nacionalnu sigurnost BiH.

Redakcija novinske agencije Patria obavijest će sve policijske agencije u BiH, Američku ambasadu, OHR, OSCE i Delegaciju EU o ovom napadu na slobodu medija.

Hakiranje stranice Patrije doživljavamo kao pritisak i prijetnju da prestanemo sa pisanjima o pojedinim političkim moćnicima, o kriminalu i korupciji, i svim nezakonitostima sa kojima se suočava bh. društvo.

Patriju niko i nikada neće zaustaviti na putu otkrivanja istine, ma o koliko moćnim političarima i kriminalnim krugovima se radilo. 

Izvor

Povezani postovi

Na graničnom prijelazu između BiH i Crne Gore oduzeta garderoba u vrijednosti od 233.000 KM

Na graničnom prijelazu Klobuk, između Bosne i Hercegovine i...

Cijene nekretnina bilježe historijske rekorde: Ko je spreman izdvojiti 1.660.000 KM za stan?

Cijene nekretnina u BiH posljednjih godina bilježe historijske rekorde,...

Saudijska kompanija FLYNAS ove godine povećava broj direktnih letova sa Sarajevskog aerodroma

Avio-kompanija FLYNAS iz Kraljevine Saudijske Arabije i turistička agencija...

Zbog pritvorenog Osmice komandir smjene u Vojkovićima ostao bez čina inspektora

Nemanja Bjelica, komandir smjene u Vojkovićima, koji je dopustio...