Patria ponovo na meti hakera: Pritisci nas neće zaustaviti u otkrivanju kriminala i korupcije

/

Ovo je već drugi put da se novinska agencija Patria našla na meti hakera. Prvi napad koji se dogodio prošle godine prijavljen je policijskim agencijama, ali do danas nismo dobili bilo kakvu povratnu informaciju.

U posljednjih nekoliko mjeseci intenzivirani su napadi na medijske slobode i novinare, što je očigledan dokaz da određene grupe i pojedinci, kojima prvenstveno smeta pisanje o kriminalu i korupciji, nastoje po svaku cijenu prijetnjama zaustaviti novinare da profesionalno obavljaju svoj posao.

Na udaru se sada našla Patria, i to nakon što smo objavili iskaz Kemala Čauševića u kojem se spominju imena brojnih bh. političara, marketinšku aferu „Gibraltar“, te nakon učešća glavne urednice Patrie u emisiji Pošteno gdje se govorilo o prijetnjama po nacionalnu sigurnost BiH.

Redakcija novinske agencije Patria obavijest će sve policijske agencije u BiH, Američku ambasadu, OHR, OSCE i Delegaciju EU o ovom napadu na slobodu medija.

Hakiranje stranice Patrije doživljavamo kao pritisak i prijetnju da prestanemo sa pisanjima o pojedinim političkim moćnicima, o kriminalu i korupciji, i svim nezakonitostima sa kojima se suočava bh. društvo.

Patriju niko i nikada neće zaustaviti na putu otkrivanja istine, ma o koliko moćnim političarima i kriminalnim krugovima se radilo. 

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...