Direktori Doma zdravlja i ViK-a bit će kažnjeni jer nisu sebi smanjili plaće

/

Općinsko vijeće Gračanica odlučilo je kazniti rastrošne direktore javnih preduzeća i javnih ustanova koji su se oglušili na odluku o smanjenju plaća.

Vijećnik Ibrahim Hasić podnio je inicijativu da se dr. Zehri Karahasanović, direktorici JU Dom zdravlja, i Fuadu Aliću, direktoru JP „Vodovod i kanalizacija”, naredi da u roku od mjesec svoje plaće usklade sa zaključcima OV Gračanica o uštedama, koja je donesena 18. marta 2014. godine.

– Ako se desi da se ovi direktori ogluše i na ovaj zaključak OV, uslijedit će sankcije. Članovi OV Gračanica svoje su paušale skresali, tražit ćemo i informaciju o naknadama upravnih i nadzornih odbora – kazao je Hasić.

Inače, direktorica Doma zdravlja, dr. Zehra Karahasanović prošle godine imala je prosječnu plaću od 3.283 marke, a direktor „Vodovoda i kanalizacije” Fuad Alić primao je u prosjeku 3.003 marke u prošloj godini. Dotle su direktori Dječijeg obdaništa imali 1.228, JU BKC 1.331, Centra za socijalni rad 1.665 maraka…

Novo zaduženje

Općinsko vijeće Gračanica odobrilo je zaduženje od milion KM kod komercijalnih banaka da bi se realiziralo nekoliko kapitalnih projekata kao što su izgradnju sportske dvorane, saniranje klizišta, završetak nove zgradu Općine, izgradnja potisnog vodovod za Malešiće i Babiće i sanirala puteve u Pribavi, Prijekom Brdu i Doborovcima i drugo.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Bit će velika borba u utrci za načelnika u Doboj Jugu

Da smo već uveliko u predizbornoj kampanji za lokalne...

Uhapšena osoba koja je upravljala ringišpilom u Doboju

Dobojska policija sinoć u 22.30 sati uhapsila je B....

Doboj Jug: Potpisani novi infrastrukturni ugovori

Općinski načelnik Mirnes Tukić je u prostorijama Općine Usora...