GRAĐANI UKAZUJU NA PROBLEM: MAGLAJ NEMA DEŽURNU APOTEKU

/

Proteklih dana redakciji našeg portala pismom se obratila naša sugrađanka Delvisa Hasanić, koja trenutno sa svojom porodicom živi u Zenici, a tokom boravka u Maglaju krajem marta mjeseca doživjela je neugodnost kada se njena 19 mjeseci stara beba razbolila, a u nemogućnosti da kupi sirup koji joj je doktor u Domu zdravlja Maglaj propisao oko 00:00 sati, zdravstveno stanje njene bebe se pogoršalo.

Dok sam krajem proteklog mjeseca boravila u posjeti rodbini u Maglaju, predvečer je moja djevojčica stara 19 mjeseci dobila temperaturu 39,7, a kako nisam mogla da “skinem” temperaturu morala sam da se javim u službu Hitne pomoći u Maglaju, negdje oko 21 i 30 do 22 h otprilike. Tu smo se zadržali dva sata dok joj je moram naglasiti veoma ljubazno medicinsko osoblje “spustilo” temperaturu, navodi na početku pisma Delvisa.

 

– Pošto je bilo grlo upaljeno ljekar je propisao sirup koji bi trebalo odmah da dam bebi, u suprotnom temperatura će se vratiti u toku noći. Upitala sam doktora gdje sada da kupim sirup kada nijedna apoteka u Maglaju ne radi, on mi je odgovorio kako bi trebalo da odem u Žepče, ali ni on ne zna da li i gore neka od apoteka radi, navodi se u pismu. 

 

– Ja sam mu odgovorila kako se sa bolesnom bebom ne smijem uputiti u Žepče, pogotovo ne subotom uvečer. On je samo slegnuo ramenima i ušutio, imala sam osjećaj da me razumije, ali nije bilo do njega. Rekla sam mu kako ja ne smijem da idem, a ako se vrati temperatura ja ću ponovo doći vama on je kazao dođite, a ja ću vam evo napisati uputnicu sutra za Zenicu. Napisao je i ja sam izašla. Otišla sam familiji i čim je svanulo sjela sam u auto i otišla u Zenicu. Svom ljekaru sam se javila u 7 ujutro prva u redu – stoji dalje u pismu. 

 

– Kad je ljekar primio moju djevojčicu imala je temperaturu 39,7, istu, tada joj je ljekar propisao injekcije i evo moje dijete je nekoliko dana na pencilinima jer sada ima ognojen krajnik, a sve zbog toga što nije dobila terapiju na vrijeme – navodi se na kraju pisma. 

 

Dio priče objavljen je i na društvenoj mreži facebook, gdje su naši sugrađani velikim brojem komentara također ukazali na problem, dežurne apoteke, koju Maglaj nema.

 

Nakon ovog pisma, ali i bez njega, jasno je da Maglaj kao grad koji ima, prema posljednjem popisu stanovništva blizu 6

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Adnan Lihić napustio SDA ?!

Kako nezvanično saznajemo, dugogodišnji član  užeg rukovodstva SDA Tešanj,...

Amina Kopić: Učenica generacije 2020 – 2024 “JU Srednje tehničke škole” Tešanj

Učenica generacije "JU Srednje tehničke škole" Tešanj je Amina...

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...