Radnici TTU-a ostaju u štrajku: Noćit ćemo ispred sjedišta Vlade

/

Radnici Tvornice transportnih uređaja Tuzla u danas su se okupili ispred sjedišta Vlade TK, ali su oko podneva odlučili da se vrate u fabriku gdje su nastavili započeti štrajk.

“Rečeno nam je da Skupština i Vlade TK imaju kolegije i da će se nakon toga očitovati o našim zahtjevima. Mi čekamo da se stvari pomjere sa mrtve tačke, a ako nas i dalje budu ignorisali svaki naredni dan bit ćemo na ulici“, izjavio je Mehmed Terzić, predsjednik Sindikata TTU-a. 

Radnici potražuju zaostale plate, ali u uvezivanje 14 godina radnog staža. Također, radnici traže i smjenu direktora Abdulaha Đulovića. 

“Govore nam kako neće da krše zakon. Kako su onda dozvolili da TTU dođe u ovakvu situaciju, jer je riječ o perspektivnom preduzeću. Zašto nisu štitili zakon“, pitaju se radnici TTU-a. 

Podsjetimo kako su sindikalni predstavnici TTU-a u četvrtak dogovorili sastanak sa predstavnicima Skupštine i Vlade TK na kojem bi se trebalo razgovarati o eventualnim rješenjima za ovu fabriku. 

“Kraj je radnog dana, a nas niko iz Vlade i Skupštine nije pozvao i rekao nam šta je sa naših zahtjeva. U ponedjeljak smo ponovo ispred Vlade TK, a najvjerovatnije u utorak, ukoliko se naši zahtjevi ne ispune, noćit ćemo ispred sjedišta izvršne vlasti“, kaže Mehmed Terzić.

Povezani postovi

Banke u FBiH u 2023. godini ostvarile dobit od 520 miliona KM

Trinaest banaka sa sjedištem u Federaciji BiH ostvarilo je...

Skoro deceniju u statističkom sistemu prazne rubrike: Vlast krije broj siromašnih u BiH

Dok se u utorak širom svijeta obilježavao Dan socijalne...

Predajte nelegalno oružje, spriječite tragediju: Evo kakve kazne prijete građanima koji ga posjeduju

Bez straha od sankcija za miran san: Predajte nelegalno...

Izvoz iz BiH u januaru manji za 16,6 posto, zabilježen rast uvoza

Izvoz iz Bosne i Hercegovine u januaru ove godine...