Dan Musine poezije u Tešnju

/

Veceras u Eminagića konaku u sklopu manifestacije Tešanjsko proljeće uprilićen je i “Dan Musine poezije” u organizaciji Gimnazije “Musa Ćazim Ćatić”  i JU Muzej Tesanj, 

Prisutnima su se kratko obratili direktorica Gimnazije “Musa Ćazim Ćatić” Aida Salkić i direktor JU Muzej Tešanj Ernad Prnjavorac, te su pohvalili incijativu učenika koji na ovaj način ne dopuštaju da se lik i djelo Muse Ćazima Ćatića zaboravi.

Učenici Gimnazije su pripremili performans u kome su se prisutni prisjetili velikana Muse Ćazima Ćatića kao i njegovih djela.

U sklopu manifestacije su prisutnima podjeljene i publikacije u kojima su štampane pjesme učenika: Merime Salkanović, Esade Pilav, Nedima Saltagića, Hajre Karahodžić, Haruna Kašibovića, Ajdina Mandžukića, Nedima Šehića, Selme Hasaničević, Zerine Mujkanović, Sabita Bavrka, Majde Dubošlić, Sajre Agić, Azre Solo i Džanele Hasaničević.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

U Općoj bolnici Tešanj za vikend rođene 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su na...

Tešanj: Snaga naroda u petak ima izbornu skupštinu

Inicijativni odbor SNAGE NARODA Tešanj aktivno je radio na...

Uhapšen muškarac iz Tešnja zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK, jučer je izvršen...