Članovi Istanbulske privredne komore na Sarajevo Business Forumu 2015.

/

Članovi Istanbulske privredne komore (Istanbul Ticaret Odasi – ITO) potvrdili su učešće na 6. međunarodnoj investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum 2015. koja će se 13 i 14. maja održati u glavnom gradu BiH.

Kao i prethodnih 5 godina, glavni cilj konferencije je podrška ekonomskom razvoju i privlačenje inostranih ulaganja u Jugoistočnu Evropu. Posebna pažnja bit će posvećena brendingu regiona u svijetu. Ove godine SBF se održava pod motom “Jedan region, jedna ekonomija“ a u fokusu je prezentiranje ideja za proizvodnju zdrave hrane, razvoj IT sektora i edukacija. 

Učesnici će na dvodnevnom forumu pokušati pronaći odgovore na pitanja mogu li BiH i Region postati evropski centar za proizvodnju zdrave hrane, centar za razvoj informacionih tehnologija i razvoj poduzetništva, te pokušati iznaći modele za dovođenje 20 hiljada stranih studenata i kreiranje regiona kao edukacionog centra.

Sarajevo Business Forum svake godine okuplja više od 1.000 učesnika i ima punu medijsku pokrivenost, kako lokalnu, tako i internacionalnu. Regionalni karakter konferencije otvara mogućnosti privrednicima i poslovnim ljudima da uspostave mrežu kontakata i poslovnih odnosa sa biznismenima i rukovodiocima investicionih fondova iz preko 30 zemalja širom svijeta.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Foruma je Predsjedništvo BiH.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Ramo Isak: Političarima najviše odgovara priča o ratu, pozivam građane da ostanu razumni!

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak za N1 je...

Potraga sa rudarom Asimom Šehanovićem ušla u četvrti dan

U toku je četvrti dan potrage za rudarom Asimom Šehanovićem,...

Građani BiH će do kraja godine imati digitalne novčanike

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka...

Snižena cijena peleta i ogrevnog drveta

Cijene peleta i ogrevnog drveta u Republici Srpskoj znatno...