Doboj Jug: NAČELNICI OPĆINE VELIKO HVALA ZA DOBROTU, SARADNJU I POMOĆ

/

Osjećaj jedinstva i sloge među ljudima, uvažavanje i tolerancija trebalo bi da vjerno čuva i njeguje svako od nas pojedinačno, a da se trudimo odbaciti svaku pomisao da se otuđujemo jedni od drugih i podređujemo neljudskim postupcima vođeni zlobom i mržnjom ne ostavljajući sebi prostor da budemo solidarni i humani, srećni i zadovoljni.

Obavljajući svoju dužnost savjesno i pošteno, kao nosilac javne funkcije načelnica općine uvijek nastoji da u skladu sa mogućnostima pruži nesebično pomoć podržavajući mnogobrojne akcije i aktivnosti različitih sadržaja od značaja za građane i društvo u cjelosti, pa su u to ime na njenu adresu stigle predivne zahvalnice za dobrodošlicu, saradnju i pomoć od strane Udruženja slijepih građana Tešanj i Međunarodnog foruma solidarnosti „EMMAUS“ Bosne i Hercegovine.

Načelnica općine JASMINKA BEGIĆ vrlo je emotivno doživjela velike riječi hvale obzirom da s jedne strane imamo osobe sa poteškoćama, a s druge strane djecu, učenike osnovne škole kojima je pomoć itekako značila, te je ovom prilikom istakla i željela svoju emociju podjeliti i sa nama, građanima općine Doboj Jug: „ Sada bih i ja javno iskazala zahvalnost svima koji znaju i žele da cjene moju podršku i pomoć, već sam ranije isticala da meni ne trebaju nikakva priznanja ili zahvalnice jer sve što radim i činim iskreno je i od srca, ali nemogu ni reći da mi to ne izazove duboke emocije, jer i ja sam čovjek i djelujem vodeći se iskrenom emocijom. Obavljajući svoju zadaću želim i ubuduće da radim mnogo toga korisnog i dobrog za građane i zajednicu i da imamo bolji položaj u svakom segmentu društva jer me to ispunjava i čini srećnom i insistiram uvijek na onome što je važno i interesantno za sve nas jer sam trenutno na poziciji najodgovornije osobe i želim da svojim znanjem i mudrošću budemo vidljivi i prepoznatljivi u odnosu na druge. Iskreno želim da u svima nama živi radost i iskrenost kada pomažemo jedni drugima i da nam humana djela budu vodilja i snaga u našim životima. U svom poslu trudim se da nemam problem s razumjevanjem riječi kako bih izbjegla da one rukovode samnom i da je sve što uradim za druge „šablon“ što mi se u zadnje vrijeme često i nameće.“.

Udruženje slijepih građana Tešanj dodjelilo je ZAHVALNICU za pomoć u organizaciji međunarodnog turnira u Golbalu „Tešanj 2015.“ ističući da se mrak može jedino pobjediti svjetlom, pa i dobrotom, zavaljujući vama, mi s ponosom dokazujemo u kakvoj sredini živimo.

Međunarodni forum solidarnost – EMMAUS Bosne i Hercegovine ZAHVALJUJE na toploj dobrodošlici, gostoprimstvu i izuzetnoj saradnji prilikom realizacije obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u Osnovnoj školi „21.Mart“ jer se ovom akcijom uspjelo skrenuti pažnja velikog broja građana posebno roditelja i djece na važnost odgovornog i sigurnog korištenja interneta.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Direktor Mann+Hummel: Svake godine rastemo, pokazujemo da se u BiH može uspjeti

Kompanija Mann+Hummel BA iz Tešnja, koja slovi za jednu...

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...