Sarajevska policija zaplijenila 11 kilograma marihuane

/

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zaplijenili su u srijedu u večernjim satima na području Ilidže oko 11 kilograma marihuane.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga uhapšeno je pet osoba dok se za jednom još uvijek traga. 

Kako nam je rečeno na današnjoj press konferenciji u policijskim prostorijama do hapšenja policijske akcije koja je imala za cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe došlo je nakon rada na dokumentovanju aktivnosti članova ove grupe. 

Tako, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih dorga Sektora krim policije izvršili su pretres šest osoba i to N. N. (26) iz Trebinja,
G. J. (51) iz Metkovića, I. A. (30), S. J. ((27) te A. F. (55) iz Slapa, nastanjena u Sarajevu te A. S. (21) iz Slapa , nastanjen u Sarajevu. 

Tom prilikom je pronađeno je i oduzeto 11 kilograma marihuane, nekoliko mobilnih telefona i određena količina novca za koji se sumnja da potiče od preprodaje droge. Prema nezvaničnim informacijama zaplijenjeno je oko 10.000 KM. Zaplijenjena drogana crnom tržištu vrijedna je oko 150.000 KM.

Zaplijenjena droga bila je upakovana u 18 paketa, a najveći dio nje, čak 10 kilograma pronađena je kod G. J. Još jedan kilogram pronađen je kod A. F. 

Nakon pretresa uhapšeni su N. N., G.J., I.A i S.J. dok je A. F. nakon saslušanja puštena na slobodu. Policiji je uspio pobjeći A. S. te se za njim intenzivno traga. 

Uhapšeni će nakon saslušanja u policijskim prostorijama danas biti predati u nadležnost postupajuće tužiteljice Tužilaštva KS. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sporni tenderi koje su dobili Kinezi: Prijavljen direktor EPBiH i još nekoliko osoba

Kineska kompanija Dongfang Electric International Corporation u proteklom periodu...

Održana prva radionica u okviru projekta DANOVA NEXT

DANOVA NEXT predstavlja nastavak projekta DANOVA, koji je uspješno...

Večeras se vraća prva grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu

Prva grupa hadžija i hadžinica u utorak navečer, 25....

Norwegian Air Sweden ponovo uspostavio avioliniju za Oslo

Kako je i najavljeno, u petak je aviokompanija Norwegian...