Sarajevska policija zaplijenila 11 kilograma marihuane

/

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zaplijenili su u srijedu u večernjim satima na području Ilidže oko 11 kilograma marihuane.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga uhapšeno je pet osoba dok se za jednom još uvijek traga. 

Kako nam je rečeno na današnjoj press konferenciji u policijskim prostorijama do hapšenja policijske akcije koja je imala za cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe došlo je nakon rada na dokumentovanju aktivnosti članova ove grupe. 

Tako, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih dorga Sektora krim policije izvršili su pretres šest osoba i to N. N. (26) iz Trebinja,
G. J. (51) iz Metkovića, I. A. (30), S. J. ((27) te A. F. (55) iz Slapa, nastanjena u Sarajevu te A. S. (21) iz Slapa , nastanjen u Sarajevu. 

Tom prilikom je pronađeno je i oduzeto 11 kilograma marihuane, nekoliko mobilnih telefona i određena količina novca za koji se sumnja da potiče od preprodaje droge. Prema nezvaničnim informacijama zaplijenjeno je oko 10.000 KM. Zaplijenjena drogana crnom tržištu vrijedna je oko 150.000 KM.

Zaplijenjena droga bila je upakovana u 18 paketa, a najveći dio nje, čak 10 kilograma pronađena je kod G. J. Još jedan kilogram pronađen je kod A. F. 

Nakon pretresa uhapšeni su N. N., G.J., I.A i S.J. dok je A. F. nakon saslušanja puštena na slobodu. Policiji je uspio pobjeći A. S. te se za njim intenzivno traga. 

Uhapšeni će nakon saslušanja u policijskim prostorijama danas biti predati u nadležnost postupajuće tužiteljice Tužilaštva KS. 

Povezani postovi

I Novalić traži da ne ide u zatvor

Adokati bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića...

Porasla vrijednosti prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u FBiH

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na pijacama/tržnicama u Federaciji BiH...

Inspektor FUP-a Saša Petrović o haosu na internetu: Kad bi se krenulo u istragu, dnevno bismo hapsili 10 do 15 ljudi…

Društvena zaraza se definira kao širenje ponašanja, stavova i...

Poznat termin isplate februarskih penzija u FBiH

Poznat termin isplate februarskih penzija u FBiH – Isplata...