Nakon 15 godina: Palestinske tablice u Izraelu

/

Prva faza plana podrazumijeva da više od 100 izraelskih ljekara iz distrikta Betlehem i Hebron smije ući u Jerusalem.

Automobili sa palestinskim registracijskim tablicama moći će ući u Izrael prvi put nakon 2000. godine.

Izraelski koordinator za vladine aktivnosti na terenu general-major Yoav Mordechai, odobrio je ulaz manjem broju vozila koja pripadaju palestinskim ljekarima koji iz Betlehema i Hebrona dolaze na posao u bolnice u Izraelu, pišu lokalni mediji, a prenosi Anadolija.

“Prva faza plana podrazumijeva da više od 100 izraelskih ljekara iz distrikta Betlehem i Hebron smije ući u Jerusalem svojim privatnim vozilima. Ovo se posebno odnosi na one osobe koje rade u izraelskim bolnicama“, rekao je Mordechai.

Poslovni ljudi

On je dodao da naredna faza podrazumijeva da se dopusti ulaz poslovnim ljudima.  

“Ovo je značajan korak koji će ljekarima pomoći u obavljanju njihovog posla. Uspjeh ovog koraka bit će evaluiran u skladu sa procjenom sigurnosne situacije”, izjavio je šef civilne uprave Izraela, brigadni general David Menachem.

Ova odluka je donesena nekoliko mjeseci nakon što su izraelske vlasti dopustile palestinskim muškarcima starijim od 55 godina i ženama starijim od 50 da uđu u Jerusalem bez dodatnih odobrenja.

Vozilima sa palestinskim registracijskim tablicama ulazak u Izrael zabranjen je 2000. godine, kada je počeo Drugi palestinski ustanak.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tragičan kraj: Doživjela nesreću na BMW-u tokom puta do popularnog ljetovališta

Žena koju su često nazivali ‘najljepšom ruskom bajkericom‘ Tatjana...

Italija: Održana osnivačka skupština džemata “Ikre” Treviso

Osnivačka skupština džemata "Ikre" Treviso, Islamska zajednica Bošnjaka u...

Divljanje na cestama: Širi se snimka iz tunela od koje se ledi krv u žilama

Na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode" objavljena je...

Užas u Hrvatskoj: Petero ljudi ubijeno, pomahnitali muškarac je uhapšen

Kako javljaju hrvatski mediji, u Daruvaru je jutros pomahnitali...