Održan proljetni koncert Omladinskog ansambla u Tešnju.

/

Sinoć je održan tradicionalni proljetni koncert Omladinskog ansambla(OA) iz Tešnja pod nazivom “Doletjet će bijeli golub”. Velika sala Centra za kulturu Tešanj je bila ispunjena do zadnjeg mjesta, poklonicima muzike i simpatizerima OA iz Tešnja.

Sinoć su se tešanjskoj publici svojim izvedbama predstavili: Nejra Brka, Nermin Handžić, Ermin Bajrić, Selma Plančić, Erna Čostović, Nedžad Hasanbašić, Adna Smailbegović, Sadžida Hafizović, Adelisa Krdžalić, Almedina Muminović, Merisa Muminović, Ines Zulić, Sajra Agić, Ajla Ahmić, Naida Hatibović, Irma Katić i Avdo Škokan.

Da bi sve funkcioniralo pobrinuli su se voditeljica hora Dženan Deljkić i rukovodilac orkestra Damir Galijašević.

Prema riječima Damira Galijaševića, OA je već prepoznat po svom kvalitetu kako u našoj zemlji tako i van nje, naravno kao i u svim ostalim segmentima današnjeg života i oni se susreću sa problemima, a onaj koji se trenutno ističe je problem prostorija. Naime sve svoje pripreme i probe OA Tešanj održava u Vatrogasnom domu u Tešnju zbog neposjedovanja vlastitih prostorija.

Prisutnima na koncertu se kratko obratio i općinski načelnik Suad Huskić, te čestitao ovim mladim ljudima, koji ne odličan način predstavljaju Tešanj gdje god da odu.

Inače OA već djeluje 4 godine i danas broji aktivnih 40-ak članova.

Kompletnu foto reportažu možete pogledati na slijedećem linku.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Spisak svih retrogradnih planeta u 2024: Dvije će napraviti totalni haos

Kada je riječ o astrološkim događajima koji izazivaju mnogo...

Pogledajte kako Enis Bešlagić pogađa hrvatske riječi: ‘Šta su pikule, bona?’

Enis Bešlagić (49), poznati glumac iz Bosne i Hercegovine,...

Jabučni ocat doprinosi mršavljenju i regulira šećer u krvi?

Pretilost postaje rastući globalni problem, a u želji da...

“Good Dude”: Anil Melunović Anchy predstavio pjesmu i spot

Anil Melunović Anchy predstavio pjesmu i spot “Good Dude”:...