Novo revolucionarno gorivo: Hifa Oil predstavila ugljeni pelet

/

Kompanija Hifa Oil iz Tešnja i njena kćerka firma Euro Stil iz Doboja predstavili su se prvi put na Mostarskom sajmu gospodarstva sa novim revolucionarnim gorivom – ugljenim peletom.

U izjavi referent uvoza i prodaje naftnih derivata u Hifa Oilu Adil Halilović rekao je da se Euro Stil dosada ukupno predstavio na tri sajma u Veroni, Virovitici i Gračanici.

“Na sajmovima predstavili smo se sa širokim spektrom proizvoda. Hifa Oil matica je firmi Euro Metali, Euro Roal i Euro Stil. Firma Euro Metali bavi se veleprodajom raznih metalnih profila i drugih asortimana, Euro Roal bavi se maloprodajom i veleprodajom aluminijskih profila, a Euro Stil je firma koja će proizvoditi ugljeni pelet”, rekao je Halilović.

Prema njegovim riječima, radi se o novom proizvodu predstavljenom prošle godine.

“Ugljeni pelet razlikuje se od običnog drvenog, a predstavlja energetsku revoluciju, jer je jeftiniji i 20 posto energetski jači. Imaće konstantnu cijenu tokom cijele godine i neće biti oscilacija cijena kao što je slučaj kod drvenog peleta”, kazao je Halilović.

Radi se u potpunosti o 100 posto domaćem proizvodu i domaćoj primjeni znanja i tehnologije.

“Ugljena prašina je nus proizvod koji se dobija prilikom eksploatacije uglja i ostaje jednim dijelom neiskorištena , a može biti upotrijebljena kao energetska sirovina”, objašnjava Halilović.

Naveo je da za sada još uvijek nije krenula serijska proizvodnja ugljenog peleta i da je sve još uvijek u fazi testiranja.

Vlastiti kotlovi

Osim ugljenog peleta, prema riječima Halilovića, Euro Stil predstavio je svoju robnu marku kotlova, prilagođenih upotrebi ugljenog i drvenog peleta.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Prosječna plata u februaru u BiH 1.338 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u pravnim...

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...