Audi ostao zarobljen

/

Obilne padavine izazvale su probleme u saobraćaju u mnogim dijelovima Bosne i Hercegovine. Tako se uslijed padavina urušio i most u naselju Tobut kod Ugljevika, a zanimljivo je da je u trenutku urušavanja mosta preko njega prelazio “audi” švajcarskih registarskih oznaka koji je poslije toga ostao potpuno zarobljen.

U mjesnim zajednicama Sjever i Novo naselje zbog velike količine padavina izlila se rječica Laktenica koja je poplavila oko 30 domaćinstava, prenosi portal “Fokus.ba”.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da su olujno nevrijeme i ogromna količina padavina zahvatili područje ove opštine.

– Još smo bez struje i očekuje se da će kvar ubrzo biti otklonjen. Snabdijevanje vodom je uredno – rekao je Perić.

On je dodao da su ekipe na terenu i da se pokušavaju prokopati i proširiti određeni kanali, da ne bi nastupila dalja materijalna šteta.

– Prema informacijama koje sada imamo, otkopan je most na regionalnom putu koji vodi od Ugljevika za Stari Ugljevik. Pokušali smo učiniti ono što je bilo moguće na pročišćavanju kanala, ali je ovo bila ogromna količina padavina i voda je ušla ljudima u kuće – rekao je Perić.

Na sreću, kaže on, nisu bili ugroženi ljudski životi.


Izvor: avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...

Bosna i Hercegovina pristupila programu EU4Health, značajan iskorak u unaprjeđenju zdravstva

U Bruxellesu je danas svečano potpisan Sporazum o pridruživanju...

Osumnjičenima u predmetu Black Tie 2 produžen pritvor za tri mjeseca

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH...

Ostvaren rekordan broj putnika u jednom danu

Kako je saopćeno sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u ponedjeljak,...