Dramatično u Tuzli: Izlila se rijeka Jala, zbog poplave RTV TK prekinuo program

/

Rijeka Jala i njene manje pritoke u toku noći na srijedu izlile su se na nekoliko lokaliteta u Općini Tuzla, a najveću štetu su pričinile u objektu gdje je smještena RTV TK.

Zbog prodiranja vodene bujice u objektu je isključena električna energija, a pored RTV TK u toj zgradi smješteni su i štamparija Printcom i preduzeća In Time. Program radija i televizije je prekinut jutros, a uposlenici čine maksimalne napore kako bi očistili prostorije.

U Gornjoj Tuzli nakon dramatične noći jutros se situacija stabilizovala. Na udaru vodene bujice bio je most na ulazu u Gornju Tuzlu, a na tom lokalitetu je oštećena i dionica regionalnog puta. U mjesnoj zajednici Lipnica lokalni potok je zadao velike nevolje mještanima, ali je se vodena bujica povukla u jutarnjim satima.

Ipak, pred građanima Općine Tuzla je period neizvjesnosti, jer kiša postepeno pojačava intenzitet padanja.
 U majskim vremenskim nepogodama rijeka Jala nije izlijevala na području grada, ali je sinoć zbog obilnih padavina napustila svoje korito i poplavila priobalne objekte i parkinge.

izvor: klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...

Vlada FBiH izdvojila 533.000 KM za podršku domaćinstvima pogođenim poplavama

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svjesno izazova s...

Slijedi li kolaps energetskog sistema u Federaciji BiH?

 Energetski sistem u Federaciji BiH je u velikim problemima,...