Dramatično u Tuzli: Izlila se rijeka Jala, zbog poplave RTV TK prekinuo program

/

Rijeka Jala i njene manje pritoke u toku noći na srijedu izlile su se na nekoliko lokaliteta u Općini Tuzla, a najveću štetu su pričinile u objektu gdje je smještena RTV TK.

Zbog prodiranja vodene bujice u objektu je isključena električna energija, a pored RTV TK u toj zgradi smješteni su i štamparija Printcom i preduzeća In Time. Program radija i televizije je prekinut jutros, a uposlenici čine maksimalne napore kako bi očistili prostorije.

U Gornjoj Tuzli nakon dramatične noći jutros se situacija stabilizovala. Na udaru vodene bujice bio je most na ulazu u Gornju Tuzlu, a na tom lokalitetu je oštećena i dionica regionalnog puta. U mjesnoj zajednici Lipnica lokalni potok je zadao velike nevolje mještanima, ali je se vodena bujica povukla u jutarnjim satima.

Ipak, pred građanima Općine Tuzla je period neizvjesnosti, jer kiša postepeno pojačava intenzitet padanja.
 U majskim vremenskim nepogodama rijeka Jala nije izlijevala na području grada, ali je sinoć zbog obilnih padavina napustila svoje korito i poplavila priobalne objekte i parkinge.

izvor: klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sporni tenderi koje su dobili Kinezi: Prijavljen direktor EPBiH i još nekoliko osoba

Kineska kompanija Dongfang Electric International Corporation u proteklom periodu...

Održana prva radionica u okviru projekta DANOVA NEXT

DANOVA NEXT predstavlja nastavak projekta DANOVA, koji je uspješno...

Večeras se vraća prva grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu

Prva grupa hadžija i hadžinica u utorak navečer, 25....

Norwegian Air Sweden ponovo uspostavio avioliniju za Oslo

Kako je i najavljeno, u petak je aviokompanija Norwegian...