Kineskinju ubila struja zbog lažnog punjača za iPhone

/

Osamnaestogodišnju Kineskinju na spavanju je ubila struja dok se pokraj nje punio iPhone 4S.

Sestra stradale tinejdžerke rekla je da je na povratku kući osjetila miris gorenja kada je zatekla sestru kako leži u svojoj spavaćoj sobi sa opekotinama po tijelu. 

Pokraj nje nalazio se pokvareni iPhone. Forenzičari su rekli da je djevojka imala livor mortis, promjenu boje kože zbog spuštanja krvi u niži dio tijela, na vratu, rukama i nozi, te su zaključili da je ubila struja.

Ovo nije prva smrt izazvana iPhoneom na punjenju, no za ove se smrti krive neoriginalni punjači za popularni smartphone. 

Prošlog jula stjuardesu Ma Ailun ubila je struja dok je razgovarala na iPhoneu 5 koji je bio priključen na neoriginalni punjača. Nedugo nakon toga 30-godišnjak iz Pekinga pao je u komu nakon električnog šoka uzrokovanog iPhoneom, a njegova porodica je također okrivila neoriginalni punjač.

Nije poznato je li 18-godišnjakinja koja je stradala prošle sedmice koristila originalni punjač ili lažnjak.

Appleovi uređaji u Kini se jako brzo prodaju, a tržište je zbog velike potražnje preplavljeno lažnim iPhoneima, iPadima i iPodima. I ne samo njima – 2011. su godine samo u Kunmingu otkrivene 22 lažne Appleove trgovine.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U stanu u Tuzli pronađena tri beživotna tijela

Muškarac iz Tuzle sinoć je počinio samoubistvo skokom sa...

Tešnjak uhapšen u Doboju zbog vožnje pod uticajem alkohola

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 19.05.2024. godine, oko...

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice nastradao vozač kamiona

U Nemili kod Zenice desila se teška saobraćajna nesreća. Iz...