Nezadovoljni radnici Sloge iz Tešnja u gradskom parku

/

Oko 50 radnika nekadašnje fabrike obuće i kožne galanterije Sloga iz Tešnja okupilo se u gradskom parku u Tešnju. Nezadovoljni su jer im od 1991. godine nisu uplaćeni doprinosi za PiO i zdravstveno osiguranje.

Za oko 300 radnika država duguje 2,8 miliona maraka. U stečajnom postupku uplaćeni su doprinosi za 23 mjeseca i od tada, uprkos tužbama i protestima, glas radnika niko ne čuje.

Radnici su godinama, nakon što je u firmi proveden stečaj, čekali da im se za njih 300 uplati 2.8 miliona KM. Uprkos tužbama i protestima do danas, izuzev uplate za 23 mjeseca iz stečajne mase, dug nije izmiren.

Radnici su danas tražili pomoć i od lokalne vlasti u Tešnju. Dobili su obećanja da će se tražiti informacija od Kantonalne agencije za privatizaciju i nadležnih sudova. Radnici su uradili, kažu, koliko su mogli.

Obespravljeni radnici će se okupljati i narednih dana.

Izvor: federalna.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Mješovita srednja škola nagrađena za najbolji srednjoškolski projekat “Škole budućnosti ” u oblasti robotike

Kako bi se obilježila uspješna dvogodišnja implementacija, u saradnji...

Amar Muratović: Podrška načelnika Tukića u izradi i realizaciji projekata Omladinske banke Doboj jug

U našoj trećoj emisiji podcasta Mikrofon zajednici razgovarali smo...

Aktiv plus slavi uspjeh: Nova lokacija za brzorastuću Agenciju

Iz Jelaha nam stiže još jedna inspirativna priča o...