U JELAHU PRAVNA DRŽAVA POČELA OD PONEDJELJKA!

/

Izvršenje presude Ustavnog suda BiH: Dešava li se čudo – započelo rušenje bespravno izgrađenog objekta

                   U JELAHU PRAVNA DRŽAVA POČELA OD PONEDJELJKA!

Izvor: Avaz

Politički moćnici iz sjene koji su godinama opstruirali izvršenje presude Ustavnog suda BiH u slučaju Đonlagić – poraženi su! Pomalo je postalo dosadno ponavljati kako je Muhamed Đonlagić iz Jelaha skoro 20 godina vodio pravnu bitku da se sruši kuća koju je njegov komšija Salih Ćorić sagradio na državnoj zemlji. Naporno je  ponavljati i kako je Đonlagić sve te bitke dobio, pa i onu od prije tri godine na Ustavnom sudu BiH.

– Uprkos krupnim političkim zvjerkama koje su upletene u ovaj slučaj – danas je započelo izvršenje pravde. Moram biti pošten i priznati da je sutkinja Besima Ajanović ipak imala petlju da stvar pomjeri sa mrtve tačke, doduše u četvrtom pokušaju. Niko ne može pobjeći pravdi, pogotovo najvišoj – Ustavnom sudu države! Poručujem svima koji se bore za principe i pravdu u životu – da nikada ne odustaju. Ne kaže se džaba da je pravda spora, ali dostižna – zadovoljan je Muhamed Đonlagić.Uz vidno prisustvo Sudske policije, jutros u osam sati je započelo rušenje bespravno izgrađenog objekta Saliha Ćorića u Jelahu. Nije bilo nikakvih demonstracija koje su najavljivali Ćorići, osim nekoliko pojedinačnih histeričnih ekscesa. Do ovog trenutka je skinut crijep sa krova, a implementacija presude, tj. rušenje nezakonito sagrađenog objekta nastavlja se narednih dana.

                                                                                                                                                              Z.J.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nemali broj građana će za odmor birati bh. komad mora: Neum krcat, ali nije ni jeftin

Brojni bh. građani priželjkuju ljetovanje na moru. I dok...

Naoružajte se strpljenjem: Velike gužve na graničnim prelazima BiH

U večernjim satima očekuje se intezivniji saobraćaj i na...

BiH ima više od 200 miliona KM u zlatu, a količinski ga je četiri puta manje nego 2001.

Godina je 2004. NASA-ina sonda Spirit uspješno je sletjela...

Postajemo zemlja staraca: 2060. svaka druga osoba u BiH će imati 51 godinu ili više

Države širom svijeta suočene su s pitanjem kako prilagoditi...