DOBOJ: NAČELNICA OPĆINE PRISUSTVOVALA POLAGANJU KAMEN TEMELJCA ZA ZGRADU MEDŽLISA IZ DOBOJ

/

Načelnica općine JASMINKA BEGIĆ prisustvovala je u Doboju polaganju kamen temeljca za izgradnju zgrade medžlisa islamske zajednice Doboj koja će nakon okončavanja radova biti jedna od najljepših zgrada, simbol mira, znanja i blagostanja za sve građanke i građane.
S obzirom da trenutno sjedište Medžlisa IZ –e smješteno u prizemlju gradske džamije Trnjak ne odgovara potrebama, izrodila se ideja odnosno inicijativa da se gradi nova zgrada sa površinom oko 1.005 metara kvadratnih koja će se graditi na vakufskoj parceli poznata kao „Dobrovača“ čija će gradnja koštati 915.958. KM. Muftiluk iz Izmira, Republika Turska prvi su vakif i finansijski su podržali izgradnju zgrade sa 105.000 lira pružajući jedni drugima ruku iskrenog prijateljstva vjerujući u ljudske vrijednosti i istinski dobre odnose.
Polaganju kamen temeljca za zgradu Medžlisa IZ Doboj osim brojnih zvanica, prisustvovali su i muftija Gazi emira iz turskog Izmira Mustafa Temela, muftija zenički mr.Ejub ef.Dautović, te predsjednik Skupštine grada Doboja g-din Esmin Mahmutović koji su imali priliku i da se obrate prisutnim i podjele radosne trenutke isičući značaj dijaloga među religijama, mir i znanje među svim ljudima koji imaju dušu, srce i misli.

Načelnica općine JASMINKA BEGIĆ istakla je da je mjesto održavanja ceremonije povodom polaganja kamen temeljca nove zgrade Medžlisa IZ-e od izuzetnog značaja.
„ Građani grada Doboja uvijek su poštovali vjerovanja jedni drugih stoga je i sam rad Medžlisa Islamske zajednice poznat i vrednovan od davnih godina i nastavlja i dan danas raditi u kontinuitetu u cilju jednakosti i dobrobiti svih džematlija, ali i drugih i drugačijih jer je otvoren za sve ljude dobre volje i centar međuvjerskog dijaloga i vrlo značajno je svjedok poštivanja različitosti. Za pohvaliti je i rad nakon završetka nesretnog rata koji je uništio i poharao mnoge objekte, ali uz mukotrpan rad, zalaganje i nesebičnost obnovljeni su mnogi objekti uz pomoć ljudi velikog srca koji su prepoznali potrebu i apel za pomoć. Drago mi je da sam uprkos brojnim obavezama uspjela stići na vrijeme kako bi podržala ovaj izuzetno značajan događaj, te posebno pružila podršku svom dragom prijatelju mr.Bajri ef.Džafić jer i njegova podrška nikada nije bila upitna kada je u pitanju moj rad i pomoć našoj općini za vrijeme prošlogodišnjih poplava, nesebično nam je pomagao u svakoj prilici i to se ne smije zaboraviti, čovjek se na čovjeka oslanja i u dobru i u zlu, važna je saradnja posebno kada su u pitanju interesi naših građana i naše lokalne uprave jer nalazimo se na odgovornim mjestima i u svakom mometu potrebno je da odgovorimo problemima s kojima se svakodnevno susrećemo.“.

Kabinet Načelnice općine Doboj Jug

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...