Erdogan danas u Sarajevu, prisustvovat će otvaranju hamama Isa-bega Ishakovića

/

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan danas boravi u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Protokolom je predivđen svečani doček uz vojne počasti ispred zgrade Predsjedništva BiH, piše bh. novinska agencija Patria.
Planiran je susret sa članovima Predsjedništva BiH, a potom i bilateralni sаstаnаk zvaničnih dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Republike Turske
Bit će upriličeno i potpisivanje memoranduma, sporazuma i ugovora u prisustvu članova Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Turske.
– Memorandum o razumijevanju između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske u oblasti diplomatske obuke
– Memorandum o razumijevanju između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske u oblasti informatičke tehnologije
– Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske u oblasti nauke i tehnologije
– Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o međunarodnom drumskom prevozu putnika i robe
– Ugovor između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o saradnji u oblasti veterinarstva   
Pres konferencija bit će održana u 13,00 sati na kojoj će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan.
Programom zvanične posjete, planirano je da predsjednik Republike Turske u 13,45 ima sastanak sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH, a u 14,30 sa predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
U 16,15  planirano je potpisivanje kreditnih ugovora između Ziraat banke i 50 korisnika u prisustvu članova Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Turske. Predviđena su obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana. 
U 17,35 član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan posjetit će Carevu džamiju i prisustvovati ceremoniji otvaranja hamama Isa- bega Ishakovića i obnovljenog dijela Careve džamije. Nakon toga, u 18,20 položit će cvijeće na Mezarju Kovači i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića. Programom je planirana i šetnja starim dijelom Sarajeva. 

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...