Recep Tayyip Erdogan stigao u Sarajevo

/

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan stigao je danas u jednodnevnu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).
Na Međunarodni aerodrom Sarajevo Erdogan je sletio oko 11:05 sati, a s njim su, osim članova njegovog kabineta, doputovali i zamjenik premijera Turske Numan Kurtulmus, ministar za ekonomiju Nihat Zeybekci, ministar prehrane, poljoprivrede i stočarstva Mehdi Eker i supruga predsjednika Erdogana Emine.

Uz crveni tepih postrojen je i počasni vod Oružanih snaga BiH.

Turskog predsjednika na sarajevskom aerodromu dočekao je ambasador ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ambasador Turske u BiH Cihad Erginay u pratnji supruge te osoblja ambasade, ambasador BiH u Turskoj Damir Džanko, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i mnogi drugi.

Predsjedniku Turske po njegovom dolasku u Sarajevo uskoro će biti upriličen svečani doček ispred zgrade Predsjedništva BiH nakon čega će se sastati sa članovima te državne institucije. Predviđeno je da Erdogan potpiše niz sporazuma o saradnji u raznim oblastima između Turske i BiH te privrednika dviju zemalja.

U poslijepodnevnim satima predsjednik Erdogan će održati sastanak sa predstavnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom jednodnevne posjete BiH predsjednik Republike Turske sastat će se i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i njegovim pomoćnicima, a privrednici koji prate Erdogana tokom ove posjete sa bh. zvaničnicima naći će se tokom zajedničkog ručka.

Nakon ručka planirano je potpisivanje sporazuma o korištenju kredita Turkish Ziraat Banke. 

U predvečernjim satima predsjednik Turske prisustvovat će ceremoniji otvaranja obnovljenog jedinstvenog Isa-begovog hamama u Sarajevu te restaurirane Careve džamije. 

Erdogan će tokom posjete Sarajevu obići i mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića te će prošetati Baščaršijom. 

Turski predsjednik će napustiti BiH u večernjim satima nakon večere koju će za njega organizovati Predsjedništvo BiH, javlja Anadolu Agency (AA).Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Prepolovljen broj korisnika u BiH: Fiksna telefonija izumire

Ukupan broj aktivnih fiksnih telefonskih linija u prvom kvartalu...

Javne ličnosti u BiH nakon što odsluže kaznu u zatvoru, MOGU SE VRATITI POLITIČKOM ŽIVOTU

Političari u BiH koji su osuđeni ili se nalaze...

Privremena suspenzija i smanjenje cariskih stopa povećali rast ulaganja i izvoza

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvješće Ministarstva vanjske trgovine...