Barak Obama objavio rat

/

Predsjednik SAD kaže da je cilj Amerike u Iraku jasan – da razori i uništi ekstremističku organizaciju “Islamska država”, tako da ona više ne predstavlja prijetnju Iraku i regionu, ali ni Sjedinjenim Državama.


Barak Obama je rekao da pripadnici “Islamske države” neće zastrašiti SAD, već da će SAD napraviti oružanu formaciju koja će poraziti ekstremiste, piše britanski Telegraf.

 

Obama je, na konferenciji za novinare u Estoniji, rekao da je cilj Amerike jasan – da razori i uništi “Islamsku državu”.

 

Prva faza bila je, kako je rekao, početak vazdušnih napada u Iraku.

 

Ovakva izjava američkog predsjednika uslijedila je nakon što je američki Savet za nacionalnu bezbjednost utvrdio autentičnost video snimka egzekucije novinara Stivena Sotlofa, dvije nedjelje nakon što je na sličan način ubijen novinar Džejms Foli.

 

“Dovešćemo pred lice pravde one koji su počinili užasne zločine nad dvojicom mladih ljudi”, kaže Obama.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...

Švicarska je pobjednik Eurosonga, Hrvatska na drugom mjestu

Švicarska je pobjednik 68. izdanja muzičkog takmičenja Eurosong koje...