DOBOJ: Danas počinje

/

U Doboju će danas početi Treći međunarodni festival različitih kultura “Mažoret fest Doboj 2014” na kome će učestvovati oko 40 kulturno-umjetničkih društava i mažoret-klubova iz BiH i inostranstva.

Organizator festivala Dragan Marković rekao je Srni da će tokom dvodnevne manifestacije kroz druženje, igru i ples biti predstavljene kulture i običaji različitih područja. 

Marković je istakao da je veliko interesovanje za ovogodišnji festival i da se očekuje učešće oko 40 kulturno-umjetničkih društava i mažoret-klubova sa područja BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, te Mađarske. 

Prema programu, tokom prvog festivalskog dana na gradskom poligonu sportskih igara biće održana smotra folklora, defile i predstavljanje učesnika. 

Drugi dan je takmičarski, nakon čega će uslijediti podjela priznanja. 

Treći međunarodni festival različitih kultura “Mažoret fest Doboj 2014” organizuje Klub dobojskih mažoretkinja u saradnji sa Savezom nacionalnih manjina regije Doboj, Kulturno-umjetničkim društvom “Gradina” iz Doboja, Savezom mažoretkinja BiH, te gradom Doboj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Od radionica do ekonomske nezavisnosti: Saznajte kako udruženje “Ruka” Kalošević mijenja živote žena

U novoj epizodi našeg podcasta "Mikrofon zajednici" ugostili smo...

Serija krađa i onečišćenje okoliša u Maglaju: Policija istražuje slučajeve

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK u periodu od 18.07....

Matuzići: Na benzinskoj pokušao platiti sa falsifikovanih 100 eura, policija traga za njim

Prema saopćenju MUP-a ZDK, dana 23.07.2024. godine, u 18:15...

Maglaj Spirit Weekend 2024: Magija na maglajskoj Gradini uz najveća imena kulture

Maglaj Spirit Weekend 2024 obećava da će biti izvanredan...