DOBOJ: DANAS PREDSTAVLJANJE PROJEKTA CENTRA ZA ISTRAŽIVANJE MEĐURELIGIJSKIH I MEĐUETNIČKIH ODNOSA I JAČANJE TOLERANCIJE

/

U Doboju će danas biti održana konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen projekat  novog centra za istraživanje međureligijskih i međuetničkih odnosa i jačanje tolerancije, na kojoj će ambasador BiH u Indiji Sabit Subašić predstaviti značaj ovog prijekta njegovo djelovanje u BiH saradnju sa zemljama Evropske unije. 

Djelatnosti centra ogledat će se u organizaciji međunarodnih foruma, konferencija, simpozijuma i okruglih stolova o različitim temama iz oblasti međuetničkih i međureligijskih odnosa, saopćili su kreatori projekta  budućeg centra za istraživanje međureligijskih i međuetničkih odnosa i jačanje tolerancije.  Projektom je predviđena saradnja sa različitim međunarodnim institucijama i organizacijama u BiH i diplomatsko-konzularnim predstavništvima, s organima i tijelima Vijeća Evrope, Evropske unije i drugim institucijama. 
 

Konferencija za novinare biće održana u prostorijama Visoke poslovne tehničke škole, s početkom u 12.00 sati.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Rođen 1995. godine u Tešnju, Safet Hopić je pravi...

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...

Poznati nosioci lista političkih stranaka za lokalne izbore u Tešnju

Kako se približavaju rokovi za predaju lista tako i...