DOBOJ: Objavljen raspored aktivnosti u tri škole

/

Direktori osnovnih škola “Vuk Stefanović Karadžić”, “Sveti Sava” i “Dositej Obradović” u Doboju postavili su danas obavještenje za roditelje i učenike o rasporedu radnih aktivnosti za novu školsku godinu od 1. do 12. septembra.

U obavještenju je navedeno da će učenici predmetne nastave biti u stalnom kontaktu sa odjeljenskim starješinama putem društvenih mreža, elektronske pošte i SMS poruka. 

U školskim dvorištima, zbog rekonstrukcije objekta, danas su postavljeni šatori, koje je donirao UNICEF, a u kojima će biti organizovan “Kutak za djecu”. 

Direktor Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” Milan Gojković rekao je Srni da će tokom prve sedmice “Kutci za djecu” biti u funkciji info-pultova, gdje će biti pružane informacije, distribuisani besplatni časopisi i udžbenici za učenike prvih i drugih razreda, kao i za odlične učenike od trećeg do devetog razreda iz višečlanih porodica. 

“Za svaku školu predviđena su tri šatora uz pokretne toalete i cisternom za vodu”, rekao je Gojković. 

Prema njegovim riječima, sve tri dobojske osnovne škole napravile su međusobno koordinisani dvosedmični plan aktivnosti. 

Tokom prve dvije sedmice za učenike će u okviru izvođenja alternativne nastave na otvorenom biti organizovana sportska takmičenja, likovne radionice i kulturno-umjetnički performansi. 

Gojković je rekao da će, po isteku dvosedmičnog plana, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvoljavali, za učenike biti priređeni i jednodnevni izleti, posjete kulturnim spomenicima i ustanovama, te drugi sadržaji. 

On je naveo da se o klasičanom obliku nastave može govoriti tek nakon završetka rekonstrukcije školskih objekata.



(SRNA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...