Hasan Ahmetlić iz Tešnja će majki Havi Tatarević uplatiti penziju za godinu dana

/

Hasan Ahmetlić, poduzetnik iz Tešnja, Vlasnik kompanije “Hifa Tank”, jedne od članica grupacije “Hifa”, nakon što je u “Dnevnom Avazu” pročitao potresnu priču o majki Havi Tatarević iz Prijedora, odlučio joj je pomoći.

Na žalost mnogo je sličnih priča u ovoj našoj BiH poslije rata. Ovo me posebno pogodilo jer ne mogu da prihvatim da, uprkos toj strašnoj tragediji, ovoj ženi licemjerna birokratija ponovo nanosi bol. Ne smijemo dozvoliti da bilo ko, a posebno naše majke poput Have pate i da nemaju osnovnih primanja. Zato sam odlučio da majki Havi godinu dana uplaćujem penziju koliku ima i moja majka hadži Mejra, 310 KM. Jutros sam prvu penziju već uplatio – kazao nam je Hasan.

Hasan je, inače, poznat po dobrim djelima koja često čini. Jedno od posljednjih je kada je finansirao uređenje fasade na katoličkoj crkvi u Tešnju pred veliki blagdan tešanjskih katolika.

Inače porodica Ahmetlić je, između ostalog, putem humanitarnog udruženja “Oslonac” izgradila pet kuća za socijalno ugrožene koji nemaju riješeno stambeno pitanje.

avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Održano Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom

U sklopu projekta „Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom“...

Doboj Jug: Ukraden moped ispred kuće

U toku noći 20/21.07.2024. godine, u mjestu Bukvik-Mravići, Doboj...

BiH i Srbija zajedno rekonstruišu prugu od Rume do Doboja

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o suradnji na...

Ramo Isak: Najpopularniji sam političar

U posjeti Tešnju bio je Ministar unutrašnjih poslova i...