Mještani Bistrice blokirali put M-17: Ne možemo više čekati na pomoć vlasti

/

Mještani Mjesne zajednice Bistrica danas su u mjestu Topčić Polje na pola sata blokirali magistralni put M-17 kako bi nadležnima skrenuli pažnju na probleme izazvane poplavama, koji im otežavaju normalan život i tri mjeseca poslije poplava.

Nekoliko desetina mještana MZ Bistrica danas je blokiralo magistralni put M-17 gdje su predstavili i svoje zahtjeve prema vlastima. Među prvim zahtjevima koje traže jeste sanacija putne komunikacije sa magistralnim putem M-17, te glavnog puta do autobusne stanice u Bistrici, kako bi se omogućio prijevoz đaka i radnika.

“Mi tražimo sanaciju puta sa M-17 i glavnog puta do autobusne stanice u Bistrici kako bi se omogućio prijevoz radnika i đaka i to tražimo do početka školske godine, bar da počnu sa radovima. Drugi problem nam predstavljaju klizišta i tražimo njegovu sanaciju jer svake noći sa kišama, porodice iz 20 kuća moraju se iseliti zbog svoje sigurnosti. Telefonska komunikacija je nakon poplava u maju bila uspostavljena na nekoliko dana i onda je ponovo ukinuta, od tad ne možemo nikoga nazvati”, kazao je predsjednik MZ Bistrica Sedin Oruč.

Oruč je dodao da ukoliko predstavnici sa Federalne i Kantonalne vlasti ne poduzmu odgovarajuće aktivnosti, da će mještani Bistrice poduzeti i druge zakonom dozvoljene načine izražavanja protesta, a nije isključena i potpuna blokada magistralnog puta M-17.

“Mi smo jedni od najstrpljivijih mještana, čekamo već tri mjeseca da se bilo šta uradi, ali niko ništa nije poduzeo. Mi više ne možemo čekati, tražimo da se bar krene sa realizacijom naših zahtjeva do početka školske godine, jer dolazi i zima, kako će naša djeca u školu i radnici na posao”, dodao je Oruč.

Meliha Fejzić je majka petero djece, a najveći problem joj predstavlja kako će svoju djecu poslati u školske klupe.

“Očekujem da nam bude bolje nego što je sada. Nadam se da će nam očistiti put jer imam petero djece i ne znam kako da ih šaljem u školu jer je put katastrofa. Nove kiše donose i nova klizišta i odrone, djece je strah kiše i jednostavno ne znamo kako dalje”, kazala je Fejzić.

Blokada magistralnog puta je obustavljena u 11.30 sati, kada su se mještani Bistrice vratili svojim kućama uz nadu da će nadležni što prije poduzeti aktivnosti u realizaciji njihovih zahtjeva.

klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Održano Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom

U sklopu projekta „Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom“...

Doboj Jug: Ukraden moped ispred kuće

U toku noći 20/21.07.2024. godine, u mjestu Bukvik-Mravići, Doboj...

BiH i Srbija zajedno rekonstruišu prugu od Rume do Doboja

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o suradnji na...

Ramo Isak: Najpopularniji sam političar

U posjeti Tešnju bio je Ministar unutrašnjih poslova i...