SUZE DA VAM KRENU: Tijanin otac uradio nešto što će cijelu Srbiju podići na noge!

/

Igor Jurić jučer je dao prijedlog izmjene Zakona o policiji Gojku Radiću, savjetniku predsjednika Vlade i šefu odborničke grupe SNS u Subotici.  Otac Tijane Jurić (15), za čije ubistvo se sumnjiči Dragan Đurić, mesar iz Surčina, ovom predajom stavio je u zvaničnu proceduru „Tijanin zakon“.

– Prijedlog izmjena Zakona o policiji, koji uključuje „Tijanin zakon“, uradili su stručnjaci novosadskog Pravnog fakulteta. Gojko Radić je čovjek za koga vjerujem da će naći način da dokument uđe u skupštinsku proceduru. Volio bih i da se tokom postupka usvajanja „Tijaninog zakona“ uključe svi koji imaju pozitivnu dopunu – kaže Igor Jurić.

 

Gojko Radić za „Blic“ kaže da će iduće sedmice proslijediti prijedlog „Tijaninog zakona“.

 

– Da bi dokument ušao u proceduru usvajanja planiram da idem ili preko Vlade ili će poslanička grupa predložiti izmjenu zakona. Vjerujem u pozitivan ishod jer to što se dogodilo maloj Tijani zaista strašno i nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Svakodnevno nestaju djeca i zato je neophodno od prvog trenutka prijave nestanka uključiti savremenu tehnologiju i reagovati svim sredstvima i snagama – navodi Radić.

 

Po „Tijaninom zakonu“ predviđa se da potraga za nestalim djetetom počinje odmah po prijavi roditelja a ne da se, kao sada, čeka da protekne 48 sati. U potragu bi se odmah uključile sve raspoložive policijske službe, kao i operativci Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

 

U okviru istrage o Tijaninom ubistvu u Višem tužilaštvu u Subotici jučer je svjedočila njena najbolja drugarica iz Bajmoka S.I. (16). Kratko je saslušana i osoba koja je pronašla djevojčicin telefon na putu za Zrenjanin.

 

Djevojčica S.I. je prepričala druženje sa Tijaninom u Bajmoku, a opisala je i šta se događalo na sportskom turniru na Rati. Ispričala je i šta je bilo kod kafane „Polet“, odakle je Tijana 26. jula sama krenula nazad do terena da vrati drugu pozajmljenu duksericu. Na putu ka drugu ju je oteo Dragan Đurić, a kasniju ju je ubio i zakopao nedaleko od Sombora.

 

Prijavilo se 2.000 volontera

 

Porodici Jurić dosad se javilo oko 2.000 ljudi spremnih da prikupljaju potpise po Srbiji za peticiju za usvajanje „Tijaninog zakona“ ukoliko izmjene Zakona o policiji ne budu ušle u proceduru usvajanja.

(Blic.rs)

Povezani postovi

Jači zemljotres zatresao Hrvatsku, treslo se i u Bosni i Hercegovini

Zemljotres jačine 3,7 stepeni po Rihteru zatresao je jutros...

2023. u regionu: Masovna ubistva, protesti, tenzije i izbori

Zemlje regiona i njihovi građani tokom protekle godine suočili...

Uznemirujući snimci: Policija tukla demonstrante u Beogradu, ima povrijeđenih

Nakon što su građani i opozicija sinoć nekoliko sati...

“Iznad Tešnja zora sviće”: U Vučićevom štabu se slavilo uz hit Halida Bešlića

Stranka predsjednika Srbije Aleksanda Vučića odnijela je uvjerljivu pobjedu...