Slučaj Bosnalijek: Uhapšeni i Hasan Šepo i Samir Telibečirević

/

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, pored osumnjičenih Handžić Šefika, Arslanagić Amara, Selvić Aide, Arslanagić Izeta i Šepo Jasmina, lišeni su slobode i osumnjičeni Telibečirević Samir i Šepo Hasan, saopćeno je.

U toku današnjeg dana svi osumnjičeni koji su lišeni slobode bit će ispitani od strane tužilaca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, u prisustvu njihovih branitelja.

Nakon toga Kantonalno tužilaštvo Sarajevo će odlučiti o daljim mjerama.

Kako je jučer saopćeno iz Tužilaštva KS osumnjičeni se terete da su kao organizovana grupa u periodu od 2002. do 2012. godine počinili više krivičnih djela, i to: krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, sklapanje štetnih ugovora, krivotvorenje službene isprave, porezne utaje i dr., a kao uposlenici firme „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo, „Brštanica“ d.o.o. Sarajevo i „Carpe Diem“ Sarajevo i na ovaj način oštetili Bosnalijek d.d. Sarajevo, budžet Federacije i budžet Kantona Sarajevo za milionske iznose u novcu – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Na šta zatvorenici troše novac i sa kojim iznosom mogu raspolagati?

O uvjetima, pravima i mogućnostima koji imaju zatvorenici u...

Vlada FBiH im povezuje radni staž, a oni troše milione na 20 novih limuzina

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila je 20.000 KM...

U FBiH plaće najviše rasle zaposlenima u obrazovanju: Evo koliko je iznosila prosječna u martu

Aktuelno tržište rada u FBiH karakteriziraju negativni trendovi i...