KRVOLOČNI DŽIHADISTI UBILI SISAČKOG ZETA ‘Ovo je poruka svim saveznicima Amerike’

/

Samo nekoliko sati nakon što je obitelj britanskog humanitarca Davida Hainesa(44), koji je prošle godine završio u zatočeništvu zloglasne Islamske države, od otmičara zatražila da im se jave, na internetu se pojavila snimka na kojoj je prikazana Hainesova likvidacija.


Snimka nosi naslov ‘Poruka američkim saveznicima’, a na njoj je Haines odjeven u narančasto odijelo, dok pored njega s nožem u ruci stoji džihadist maskiran u crno. Hainesa su natjerali da u kameru izravno za vlastito pogubljenje optuži britanskog premijera Davida Camerona.

‘Moje ime je David Cawthorne Haines. Htio bih reći da tebe, Davide Camerone, držim odgovornim za svoju egzekuciju. Dobrovoljno si ušao u koaliciju sa Sjedinjenim Državama protiv Islamske države, baš kao što je to učinio i tvoj prethodnik Tony Blair, čime pratiš trend britanskih premijera koji nemaju hrabrosti reći NE Amerikancima. Nažalost, u konačnici ćemo mi, britanska javnost, platiti cijenu sebičnih odluka našeg parlamenta’, rekao je Haines, a zatim je riječ preuzeo maskirani egzekutor.

Povezani postovi

Poršeom se zabio u državljane BiH pa pokušao da prevari policiju

Na isključenju sa njemačkog auto-puta A96 sinoć je došlo...

Školski policajac našao nož u ruksaku učenika Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”

Školski policajac jutros je u ruksaku jednog od učenika...

DNK analize otkrile tok migracija prije 3.000 godina, Balkan među najraznolikijim područjima

Analiza DNK više hiljada pojedinaca iz antičkog perioda sada...

Zašto je srebro sve skuplje i da li će cjenovno nadmašiti zlato

Ove godine bi cijene srebra mogle biti najviše u...