Ljetujete u Makarskoj? Imamo loše vijesti za vas

/

Umjesto da Makarska dočeka turiste u najboljem svjetlu, uredna, puna cvijeća, u gradu je u punom jeku – sezona bagera…

Svake godine isto – građevinska operativa je najaktivnija početkom ljeta. Ali ne na infrastrukturi koja će ponudu poboljšati makar u punoj sezoni, nego se zahuktava stanogradnja. Gradsko vijeće je samo sebi skočilo u usta: lani je donijelo odluku da se ispod Magistrale grubi i bučni građevinski radovi zabranjuju od 1. maja, 15 dana ranije nego prijašnjih godina. Međutim, u odluci je ostavljen kondicional “ako gradonačelnik ne odluči drugačije i ne produži sezonu građenja za one objekte čija je gradnja pri kraju”.

 

Objekti nisu bili pri kraju, nego su se čitav maj podizali iz temelja, budući da se stanovi u Makarskoj najbolje prodaju ljeti. Dvije su zgrade izrasle na predjelu Istok, dizalica je zauzela nogostup, angažirana je na gradnji višekatnice u Starčevićevoj, u blizini hotela “Park” i “Meteor” u Krešimirovoj rastu tri zgrade…

 

Iz hotela “Osejava” gosti bježe nakon prve neprospavane noći jer ih zorom bude strojevi na lukobranu pred hotelom. Na zapadnom dijelu, na Biloševcu, nakon 15 mukotrpnih godina investitora da dobije odobrenje za gradnju hotela, zatvoren je put kod teniskih terena prema plažama, jer se postavljaju cijevi infrastrukture, iako je investitor komunalni doprinos od 4,5 miliona kuna platio prije četiri godine. Grad nije doveo ni struju ni vodu.

 

– Gradskoj službi je dostavljeno par zahtjeva za produljenje radova, ali drugi grade bez naše suglasnosti. Svi koji nisu ispoštovali odluku Gradskog vijeća bit će kažnjeni. Očito su neki neozbiljno shvatili moju najavu da ću zaustaviti stambenu izgradnju – rekao je gradonačelnik Tonči Bilić.

 

Taj papir ništa ne znači za makarski turizam. Gostima nije udobno u Makarskoj, a trenutno ih je 2-3 hiljade u hotelima i privatnim kućama. Kriza još traje, ali nije onda trebalo i komunalnim neredom i nepripremljenom sezonom tome još više pridonositi.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Otvorena birališta u Hrvatskoj: 3,7 miliona osoba ima pravo glasa na izborima za novi saziv sabora

Danas se održavaju parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog...

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno, osumnjičeni skrivanjem onemogućavaju dugu zatvorsku kaznu?

Osumnjičeni je priznao da je navodno autom udario Danku,...