Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović posjetila ambasadora Države Katar u BiH, Nj.E. g-dina Rashida Al-Kawarija

/

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović danas je posjetila ambasadora države Katar u BiH, Nj.E. g-dina Rashida Al-Kawarija. Povod za ovaj sastanak je nedavno upriličena posjeta ambasadora Al- Kawarija općini Bugojno, tačnije bugojanskom Domu zdravlja, i tom prilikom ambasador je detaljnije upoznat sa projektom izgradnje Dijaliznog centra.

Potpredsjednica Mahmutbegović zahvalila se ambasadoru na gostoprimstvu, na posjeti općini Bugojno, kao i na svemu što je država Katar uradila da pomogne stanovništvu, ne samo Bugojna, nego i cijele BiH. Tokom sastanka, najviše riječi bilo je o projektu Dijaliznog centra u Bugojnu.

“Iako više ne obavljam funkciju direktorice Doma zdravlja, osjećam veliku obavezu da privedem ovaj posao kraju i da konačno otvorimo Dijalizni centar u Bugojnu, na radost svih dijaliziranih i transplantiranih bolesnika ove regije”, istakla je prilikom sastanka potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

Nakon što je detaljno upoznat sa stanjem u Bugojnu, a posebno projektom Dijaliznog centra, ambasador Al-Kawari izrazio je želju da lično pomogne, vlastitim sredstvima, kako bi se ovaj projekat finalizirao.

Na sastanku se takođe razgovaralo o podršci u realizaciji sličnih projekata u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Prepolovljen broj korisnika u BiH: Fiksna telefonija izumire

Ukupan broj aktivnih fiksnih telefonskih linija u prvom kvartalu...

Javne ličnosti u BiH nakon što odsluže kaznu u zatvoru, MOGU SE VRATITI POLITIČKOM ŽIVOTU

Političari u BiH koji su osuđeni ili se nalaze...

Privremena suspenzija i smanjenje cariskih stopa povećali rast ulaganja i izvoza

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvješće Ministarstva vanjske trgovine...