Stravičan prizor kod Kotor Varoši: Kuhao kafu, pa srušio kuću

/

Zbog eksplozije plinske boce umalo tragedija u Zabrđu, kod Kotor Varoši. Vinko Kavedžija pravim čudom prošao samo sa lakšim povredama


Obično kuhanje kafe moglo je kobno da se završi juče u kući porodice Kavedžija, u selu Zabrđu kod Kotor Varoši.

 

Naime, Vinko Kavedžija, koji inače živi u Zagrebu, a došao je na nekoliko dana u rodno selo, krenuo je da skuha prvu jutarnju kafu i u trenutku kada je upalio šibicu nad šporetom na plin eksplodirala je plinska boca, a od udara on je zadobio povrede.

 

Ipak brzom reakcijom komšija Vinko je brzo prevezen u bolnicu gdje je pregledan i otpušten na kućno lečenje.

 

Stipe Kavedžija, otac povrijeđenog Vinka, odmah pošto je dobio vijest da je došlo do eksplozije u kući u Zabrđu došao je iz Zagreba.

 

– Ovo je nevjerovatno. Vinko je imao mnogo sreće jer je kuća demolirana. Eksplozija je bila jaka, ali on je prošao sa manjim povredama – ispričao je Stipe.

 

– Kakva je eksplozija bila pokazuje i prizor kuće koja je potpuno uništena. Izbijeni su vanjski zidovi i krov je srušen.

 

Komšije kažu da je eksplozija bila nevjerovatna.

 

– To je odjeknulo na kilometre. Mislili smo da je grom pukao negdje. Ubrzo se zadimilo iz kuće Kavedžija i shvatili smo da je tamo nešto eksplodiralo. Prizor je bio stravičan, kuća se urušila, a Vinko je uspio da nekako istrči pred kuću – ispričale su komšije.

 

U policiji kažu da će istražiti uzroke nesreće i da je prema prvim informacijama moguće da Vinko veče prije nije dobro zavrnuo plin ili čak i da je boca sama od sebe počela da pušta plin.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tragičan epilog nesreće: U sudaru kamiona i putničkog vozila preminula jedna osoba

Jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se...

Automobil sinoć sletio s kolovoza, dvije osobe povrijeđene

U tuzlanskom naselju Sjenjak, sinoć oko ponoći dogodila se...

Fotografija nastala sat prije masakra: Damira (37) ubio penzionisani vojni policajac

Nedjelja je bila poseban dan u životu Damira Fijale...

U sudaru Tesle i BMW-a poginula jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a dvije su teško povrijeđene...