Najveći hakerski napad na SAD u istoriji

/

Čak četiri miliona aktuelnih i bivših federalnih zaposlenika u SAD-u postali su žrtvama hakerskog napada te su im možda ukradeni lični podaci, javila je američka Kancelarija za upravljanje osobljem.

Agencija, koja provodi istragu o ovom napadu, upozorila je potencijalne žrtve da provjeravaju svoja finansijska stanja i nabave nove PIN-ove za svoje kartice.

Američki dužnosnici vjeruju da bi ovo mogao biti najveći napad na računarsku mrežu vlade SAD-a u istoriji. Prema prvim informacijama, napadnuti su računarski sistemi gotovo svake federalne institucije u zemlji.

Istražitelji su uvjereni da je krivac za napad Kina, odnosno tvrde da imaju trag koji ih vodi do kineske vlade. Istražitelji vjeruju da hakeri koji rade za kinesku vojsku rade na velikoj bazi podataka o zaposlenicima američkih tajnih službi, piše CNN.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tokom jučerašnjeg globalnog pada IT sistema online pušten veliki broj zlonamjernih web stranica

Agencija za cyber obavještavanje Australije objavila je u subotu...

Pokušan atentat na Donalda Trumpa, agenti ga krvavog odveli s pozornice

Bivši američki predsjednik Donald Trump lakše je ranjen u...

Plate u regiji: S. Makedonija predvodila rast, BiH na četvrtom mjestu

Plate u regionu u prva tri mjeseca ove godine...

Brutalna likvidacija: Čekao žrtvu sat i po ispred firme, pa ispalio deset metaka u nju

Policija nastavlja da traga za nepoznatim napadačem koji je...