Grom zapalio otpad u Živinicama, odjekuju detonacije

/

Mjesto Golubinjak koje se nalazi u općini Živinice danas je nakon žestokog nevremena obavio gusti crni dim koji je uzrokovao požar u lokalnom autootpadu.
Kako su kazali čitatelji, a potvrdila i policija, grom je tokom obilnih padavina udario u pomenuti autootpad i zapalio sekundarne sirovine koje se nalaze u njemu. 
Vatrena stihija uprkos intervenciji vatrogasaca i policije širi se velikom brzinom te ozbiljno prijeti otpadu koji je, navodno, u vlasništvu firme Aqua Invest d.o.o. Živinice. 
“Sva naša vozila su na terenu, a pozvali smo i u pomoć vatrogasnu službu iz Banovića ali i komunalno preduzeće. Potrebna nam je što veća količina vode”, kazao nam je dežurni operativni u Vatrogasnoj službi u Živinicama. 
Posebno zabrinjava činjenica da se sve češće čuju detonacije jer je na pomenutom otpadu uskladištena velika količina najrazličitijih sirovina. 
Policija pokušava udaljiti veliki broj mještana koji je izašao na ulice kako niko ne bi bio povrijeđen. Međutim, stanovnici ovoga mjesta strahuju da je ovaj požar može dovesti do ekološke katastrofe za ovaj dio općine.

Izvor

Povezani postovi

Upaljen narandžasti meteoalarm za cijelu BiH: Udari južnog vjetra do 80 kilometara na sat

U Bosni i Hercegovini danas oblačno vrijeme, većinom sa...

SIPA vrši pretrese: Na meti zastupnik Kenan Uzunović, tereti se za davanje lažnog iskaza u vezi imenovanja Vlade FBiH

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Državne agencije za...

RS prodaje dionice “Banje Vrućice” za 10,3 miliona KM

Investiciono-razvojna banka (IRB) RS i Društvo za upravljanje penzijskim...

Jači zemljotres zatresao Hrvatsku, treslo se i u Bosni i Hercegovini

Zemljotres jačine 3,7 stepeni po Rihteru zatresao je jutros...