Grom zapalio otpad u Živinicama, odjekuju detonacije

/

Mjesto Golubinjak koje se nalazi u općini Živinice danas je nakon žestokog nevremena obavio gusti crni dim koji je uzrokovao požar u lokalnom autootpadu.
Kako su kazali čitatelji, a potvrdila i policija, grom je tokom obilnih padavina udario u pomenuti autootpad i zapalio sekundarne sirovine koje se nalaze u njemu. 
Vatrena stihija uprkos intervenciji vatrogasaca i policije širi se velikom brzinom te ozbiljno prijeti otpadu koji je, navodno, u vlasništvu firme Aqua Invest d.o.o. Živinice. 
“Sva naša vozila su na terenu, a pozvali smo i u pomoć vatrogasnu službu iz Banovića ali i komunalno preduzeće. Potrebna nam je što veća količina vode”, kazao nam je dežurni operativni u Vatrogasnoj službi u Živinicama. 
Posebno zabrinjava činjenica da se sve češće čuju detonacije jer je na pomenutom otpadu uskladištena velika količina najrazličitijih sirovina. 
Policija pokušava udaljiti veliki broj mještana koji je izašao na ulice kako niko ne bi bio povrijeđen. Međutim, stanovnici ovoga mjesta strahuju da je ovaj požar može dovesti do ekološke katastrofe za ovaj dio općine.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Panonska jezera imaju impresivne rezultate: Od 1. juna više od 200.000 posjeta

Prvi dio, sezone na Panonskim jezerima u Tuzli protekao...

Dok BiH kupuje struju i bilježi gubitke: Milijarde maraka “teku” Drinom

Blaga zima i nedostatak snijega, ali i period dugotrajne...

Nema krize, za šest mjeseci smo registrovali skoro 500 novih automobila više nego prošle godine

U našoj zemlji je registrovano više od 6.300 novih...

U BiH se zbog globalne situacije očekuje poskupljenje automobila

Naelektrizirano je ozračje oko električnih automobila i poreza na...