Nestle priznao grešku: Goveđa supa nema halal certifikat, došlo do propusta s etiketom

/

Podsjetimo, na naknadno dodanim naljepnicama Maggi goveđe supe sa rezancima izostavljeno je da ona sadrži svinjsku mast.

Iz kompanije Nestle su potvrdili kako se desio propust s deklaracijom na Maggi goveđoj supi od 53 grama, te je na originalno, u potpunosti ispravno pakovanje, greškom dodana neusklađena etiketa što je, kako tvrde, “propust pri izradi pakiranja”.

Potvrđeno je da ova supa nema halal certifikat i da sadrži svinjsku mast, za razliku od onoga kako je stajalo na naknadno zalijepljenoj etiketi. 

“Naglašavamo kako našim potrošačima nastojimo osigurati potpune i transparentne informacije kada je riječ o sastavu proizvoda, te se iskreno izvinjavamo za sve neugodnosti nastale ovim nenamjernim propustom s naše stane. Prema internim analizama koje su odmah poduzete, riječ je samo o jednom lotu proizvoda kojeg smo odmah odlučili dobrovoljno povući s tržišta. Također, pozivamo potrošače koji su kupili ovaj proizvod da se jave u distributivne centre gdje će za svaki kupljeni proizvod dobiti zauzvrat tarhana supu za predstojeće vrijeme ramazana”, poručili su iz bh. predstavništva kompanije Nestle.

Klix.ba

http://www.klix.ba/vijesti/bih/nestle-priznao-gresku-govedja-supa-nema-halal-certifikat-doslo-do-propusta-s-etiketom/150615094

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Vraćaju se velike vrućine: Temperatura ponovo raste u BiH

U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do...

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...