IZETBEGOVIĆ: Nema prodaje BH Telecoma sve dok donosi profit

/

SARAJEVO – Predsjednik SDA i Član Predsjendištva BiH, Bakir Izetbegović, izjavio je za magazin STAV da Vlada Federacije BiH nema namjeru prodati BH Telecom sve dok ta firma donosi dobit vlasnika.

“BH Telecom je zlatna koka i nećemo ga prodati sve dok donosi stotinu milijuna konvertibilnih maraka dobiti za Federaciju BiH svake godine. I HT Eronet bi trebao donositi dobit, ali on je jedini operater u BiH koji već odavno ništa ne donosi vlasniku, sav novac potroši na sebe. Morat ćemo provjeriti zašto je to tako, kuda odlazi silan novac. Dakle, nema prodaje telekoma dok izdržavaju tržišnu utakmicu” – rekao je Izetbegović.

Na molbu novinara da prokometira optužbe dijela opozicijskih političara da je vođa tzv. radikalne frakcije, SDA, Izetbegović je odgovorio:

“Osim tako paušalne kvalifikacije trebalo bi iznijeti i argumente koji je potkrepljuju. Što ja to radim ili zagovaram a da se može okvalificirati kao radikalno? Vjerojatno je problem u tome što sam ja i u životu i u politici musliman koji sebi ne nameće autocenzuru. Na masakre koje je Izrael učinio u Gazi reagirao sam oštro, isto tako i na masakre koje je učinio vojni režim u Egiptu protiv naroda i regularno izabrane vlasti, a svjestan da se to mnogima neće svidjeti. I tako ću nastaviti. Branit ću one koji su žrtve nasilja i duplih standarda, ne osvrćući se na mudrovanja ziheraša koji smatraju da treba gledati svoja posla, da će veliki i jaki svakako uraditi što su naumili. Iskusio sam u vrijeme Sarajevskog procesa kako je biti ostavljen na cjedilu, a osjetio je to i bošnjački narod prije par desetljeća, koštao ga je patnje i tisuća života taj svjetski cinizam koji jačima daje vremena da dovrše posao. Bitno je da je moj narod uz mene, naročito onaj ponosniji dio naroda koji ovu zemlju drži na okupu” – izjavio je Izebegović.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nemali broj građana će za odmor birati bh. komad mora: Neum krcat, ali nije ni jeftin

Brojni bh. građani priželjkuju ljetovanje na moru. I dok...

Naoružajte se strpljenjem: Velike gužve na graničnim prelazima BiH

U večernjim satima očekuje se intezivniji saobraćaj i na...

BiH ima više od 200 miliona KM u zlatu, a količinski ga je četiri puta manje nego 2001.

Godina je 2004. NASA-ina sonda Spirit uspješno je sletjela...

Postajemo zemlja staraca: 2060. svaka druga osoba u BiH će imati 51 godinu ili više

Države širom svijeta suočene su s pitanjem kako prilagoditi...