Nestle priznao grešku: Goveđa supa nema halal certifikat, došlo do propusta s etiketom

/

Podsjetimo, na naknadno dodanim naljepnicama Maggi goveđe supe sa rezancima izostavljeno je da ona sadrži svinjsku mast.

Iz kompanije Nestle su potvrdili kako se desio propust s deklaracijom na Maggi goveđoj supi od 53 grama, te je na originalno, u potpunosti ispravno pakovanje, greškom dodana neusklađena etiketa što je, kako tvrde, “propust pri izradi pakiranja”.

Potvrđeno je da ova supa nema halal certifikat i da sadrži svinjsku mast, za razliku od onoga kako je stajalo na naknadno zalijepljenoj etiketi. 

“Naglašavamo kako našim potrošačima nastojimo osigurati potpune i transparentne informacije kada je riječ o sastavu proizvoda, te se iskreno izvinjavamo za sve neugodnosti nastale ovim nenamjernim propustom s naše stane. Prema internim analizama koje su odmah poduzete, riječ je samo o jednom lotu proizvoda kojeg smo odmah odlučili dobrovoljno povući s tržišta. Također, pozivamo potrošače koji su kupili ovaj proizvod da se jave u distributivne centre gdje će za svaki kupljeni proizvod dobiti zauzvrat tarhana supu za predstojeće vrijeme ramazana”, poručili su iz bh. predstavništva kompanije Nestle.

Klix.ba

http://www.klix.ba/vijesti/bih/nestle-priznao-gresku-govedja-supa-nema-halal-certifikat-doslo-do-propusta-s-etiketom/150615094

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...

Vlada FBiH izdvojila 533.000 KM za podršku domaćinstvima pogođenim poplavama

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svjesno izazova s...

Slijedi li kolaps energetskog sistema u Federaciji BiH?

 Energetski sistem u Federaciji BiH je u velikim problemima,...