Doboj Jug: Svečeno otvorena asfaltirana ulica Zlatnih ljiljana

/

Jučer je u MZ Mravići općina Doboj Jug svečano otvorena ulica Zlatnih ljiljana, koja je dobila asfalt nakon više od 40 godina. Okupljeni stanovnici nisu krili sreću na svom licu što su dočekali ovaj dan.

Općinska načelnica Jasminka Begić je u svom kratkom obraćanju između ostalog rekla:

“Za mještane, odnosno građane koji žive u ulici Zlatnih ljiljana, ovo je nešto veliko, jer su nakon dugogodišnjeg čekanja dobili ulicu kakvu zaslužuju. Kad se prisjetim kad sam došla prvi put da obiđem ovu ulicu, to je bilo narodnim jezikom rečeno blato do koljena. Jedan od
projekata koji je danas završen i uspješno pripremljen za otvaranje u općini Doboj Jug je u dužini od 325 metara, vrijednost projekta je 47.000,00 KM, a korisnici ovog projekta su stanovnici u ovoj ulici odnosno ulici Zlatnih ljiljana, a njih je oko 70.”

Osim što je urađen asfalt u ovoj ulici, urađena je oborinska i fekalna kanalizacija, te je s tim ovaj put u potpunosti završen. Sredstva za asfaltiranje ove Ulice je obezbjedilo Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice FBiH, bez učešća građana.

Direktorica kompanije “Doboj putevi” Doboj Jug Saća Prnjavorac je istakla svoje zadovoljstvo što su kao najpovoljniji ponuđač izabrani da urade ovu dionicu puta.

Inače ulicu su presijecanjem vrpce svečano otvorile općinska načelnica Jasminka Begić i najstarija mještanka u ovoj ulici Fikreta Mujagić.

Inače Fikreta Mujagić ističe kako je više od 40 godina čekala na ovaj dan, te kako nema riječi kojima bi opisala svoju sreću i zadovoljstvo činjenicom da je općinska načelnica riješila pitanje ove ulice.

Nakon svečanog otvaranja ulice načelnica općine Jasminka Begić je zajedno sa mještanima se uputila u šetnju ulicom. U povratku prisutni su se uputili kod svojih komšija Krličević Armene i Ibrahima, gdje je bila organizovana prigodna zakuska za sve prisutne. Koliko su mještani ove Ulice sretni zbog sređivanja ove Ulice najbolje pokazuje činjenica da su sami
organizirali ovo druženje nakon šetnje, kako bi i na taj način pokazali svoju zahvalnost. Ujedno je općinskoj načelnici Jasminki Begić uručena zahvalnica građana za doprinos boljem i kvalitetnijem životu stanovnika ulice Zlatnih ljiljana.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počinje kampanja za izbore u BiH: 26.089 kandidata lovi glasove za 3.342 pozicije

 Lijepljenjem prvog plakata, konvencijama, predstavljanjem kandidata, promovisanjem slogana i...

Saobraćajna nesreća u Mravićima: Učestvovali strani državljani

Danas je u Mravićima, općina Doboj Jug, došlo do...

Požar u Klancima uzrokuje zagađenje zraka u Tešnju: Indeks kvaliteta zraka “Nezdrav”

Tešanj se danas suočava s visokom razinom zagađenja zraka,...

VIDEO: Reakcija heroja koji su noć proveli na požarištu, nakon dolaska helikoptera OSBiH

Nakon dramatičnih sati borbe sa požarom iznad Novog Šehera,...