DOBOJ: Otvoren centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju

/

U Doboju je danas svečano otvoren Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, koji će u punom kapacitetu početi da radi od septembra, a za čiju je izgradnju i opremanje 270.000 dolara donirala Evropska komanda Oružanih snaga SAD.

“Predviđeno je da Centar dnevno pruža usluge za oko 50 djece sa različitim potrebama. Usluge će pružati profesionalno osoblje”, rekao je direktor Centra Slobodan Mitrović.

On je naveo da je na području grada evidentirano ukupno 400 korisnika, od kojih je polovina maloljetna.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović rekao je da je do sada uloženo više od 1.500.000 KM u izgradnju Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

Petrović je najavio da će usluge Centra moći da koriste i susjedne opštine, o čemu će se razgovarati u narednom periodu.

Ambasador SAD u BiH Morin Kormak, koja je svečano otvorila Centar, izrazila je zadovoljstvo što je Evropska komanda Oružanih snaga SAD donirala oko 270.000 dolara za izgradnju i opremanje Centra.

Kormakova je istakla da je za Vladu SAD veoma važno da u ovakvim projektima ima lokalnog partnera koji je podjednako opredijeljen njihovom ostvarenju, pohvalivši grad Doboj i njegovo finansijsko učešće u izgradnji Centra.

Ona je zahvalila i za doprinos Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH, USAID-a, UNDP-a, Ambasade Češke i grada Doboja.

Kormakova je kao jedan od ciljeva Ambasade SAD u BiH navela i to da se pruži pomoć lokalnim zajednicama i građanima koji imaju posebne potrebe.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...