Soda bikarbona može da preporodi kožu i kosu

/

Sodu bikarbonu svi imamo u kući, a većina je rijetko kada koristi. Ipak, ona može učiniti čuda s kožom i kosom. Pored toga što izbjeljuje zube, evo za šta sve možete je koristiti.

Piling

 

Ukoliko pomiješate sodu bikarbonu s vodom, dobit ćete smjesu odličnu za piling lica. Ona će ukloniti sve mrtve stanice s lica i koža će vam izgledati sjajno.

 

Uklanja naslage

 

Dodajte sodu bikarbonu u šampon prilikom pranja kose. Ona će ukloniti sve naslage koje su se nataložile na vlasi. Naročito je korisna ako koristite više preparata za njegu kose.

 

Očistite četke

 

Ne samo da uklanja naslage s kose, već i sa češlja i četki. Sve što vam je potrebno jeste vruća voda i soda. Pomiješajte ih i potopite četke.

 

 

 

Omekšava zanoktice

 

Jeste li znali da soda bikarbona omekšava zanoktice? Pomiješajte je s vodom i nanesite na kožicu i nokte četkicom od laka za nokte. Nježno trljajte i riješit ćete problem s zanoktice.

 

Njega stopala

 

Vruća voda i soda bikarbona će učiniti čuda s vašim umornim stopalima. Ne samo da će omekšati kožu, već će vas i potpuno relaksirati. Odlično je za pedikuru kod kuće.

 

Neželjene bradavice

 

Stručnjaci tvrde da će soda bikarbona u smjesi s limunovim sokom ukloniti neželjene bradavice. Pomiješajte ih i nanesite na bradavicu koju želite ukloniti. Ostavite da se osuši i isperite vodom.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Serviser upozorava kada klima uređaj može da se zapali

Tokom tropskih dana klima uređaji rade punom parom. U...

Super savjeti koji će vam pomoći da smršate kod kuće

Gubitak težine je stvar koja sada počinje da brine...

SAVJETI APOTEKARA Lijekove čuvajte na temperaturi ispod 25 stepeni

Neodgovarajuće čuvanje lijekova, usljed nedovoljnog stepena zdravstvene edukacije, predstavlja...

INZ: Prijete nam sunčanica i toplotni udar, koje su razlike, kako ih prevenirati

Iako tokom cijele sedmice bilježimo visoke temperature, meteorolozi su...