Potvrđena optužnica protiv Samira Aljukića, bivšeg komesara MUP-a TK: Čelnici policije krili prijave i primali mito

/

Protiv bivšeg komesara MUP-a Tuzlanskog kantona Samira Aljukića i još trojice policijaca: Amira Đulovića, Nihada Okića i Amira Bajrića, Općinski sud u Tuzli potvrdio je optužnicu koja ih tereti za zloupotrebe službenog položaja, korupciju i primanje mita

Oni se terete da su oštetili kantonalni budžet za oko 100.000 maraka. U ovom predmetu već su pravosnažno osuđeni zamenik komandira Specijalne policije MUP-a Tuzlanskog kantona Jasmin Kurtić i policajac Vedran Matović, koji će u  ovom postupku svedočiti protiv Aljukića i Đulovića.

Aljukić i ostali su optuženi da su od oktobra 2011. do septembra 2013. godine skrivali preškrajne prijave protiv više firmi koje se bave transportom, te ih držali u ladicama do zastare, a zbog ovog su od vlasnika dobijali mito.

Policajci se sumnjiče da su u dogovoru sa komandirom Aljukićem i Kurtićem, zamjenikom komandira u policijskoj stanici Tuzla istok, obustavljali izdavanje prekršajnih naloga za vozače većeg broja firmi. Prilikom kontrola oni su kamione upućivali na tehničke preglede na kojima su im utvrđivane određene nepravilnosti. Potom bi pisali prekršajne naloge, a tada bi vlasnike firme upućivali na razgovor sa Aljukićem i Kurtićem koji bi, uz novčanu naknadu, prijave obustavljali.

Aljukića i njegove kolege policija je pratila više od godinu dana, te uspjela da pronađe desetine nerealizovanih skrivenih prijava na kojima je nastupila apsolutna zastara. Kada su saznali da se protiv njih vodi istraga, oni su te prijave bezuspješno pokušali da pošalju na naplatu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U stanu u Tuzli pronađena tri beživotna tijela

Muškarac iz Tuzle sinoć je počinio samoubistvo skokom sa...

Tešnjak uhapšen u Doboju zbog vožnje pod uticajem alkohola

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 19.05.2024. godine, oko...

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice nastradao vozač kamiona

U Nemili kod Zenice desila se teška saobraćajna nesreća. Iz...