DOBOJ: Lažni humanitarci opljačkali penzionera

/

Penzioner iz Doboja M.Ž. postao je žrtva domišljatih prevaranata koji su ga prvo doveli u zabludu, a zatim mu ukrali oko 3.000 maraka.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Miloradu Živkoviću (90), kojeg su proteklog vikenda ojadila dvojica nepoznatih lopova za kojima se policija dala u potragu.

Sve počinje kada Živkoviću na ulici prilaze dvojica mladića koja se predstavljaju kao članovi humanitarne organizacije koja pomaže stanovništvu stradalom u prošlogodišnjim poplavama.

Tada mu nude da od njih kupi noževe koji koštaju oko 200 maraka, dok su mu za uzvrat obećali da će kao jedan od poplavljenih od njih dobiti televizor.

Ne sluteći da se radi o prevari, starac je pristao na ponudu. Sjeo je u automobil i zajedno s njima otišli su njegovoj kući, gdje je platio noževe. Mladići su mu tada rekli da ide s njima da preuzme televizor.

Kada su ga dovezli u centar grada, starcu su rekli da izađe iz vozila i sačeka ih dok oni odu po TV uređaj. On ih je neko vrijeme čekao i kada je uvidio da se radi o prevari i da ih nema vratio se kući. Čim je došao primijetio je da mu je neko ulazio na sprat kuće.

“Ušao je u sobu i vidio da na mjestu gdje je držao novac nema koverte u kojoj je bilo oko 2.700 maraka i 170 evra, iz koje je pred mladićima uzeo pomenutih 200 KM da plati set noževa”, ispričao nam je naš izvor dobro upućen u ovaj slučaj, koji je dodao kako je Živković tada shvatio da je prevaren i pokraden od istih ljudi.

U Operativnom dežurstvu Centra javne bezbjednosti Doboj danas su potvrdili da je Ž.M. (90) prijavio da mu je iz porodične kuće u Ulici krnjinskih srpskih brigada ukraden novac.

“Policija je nakon prijave obavila uviđaj, poslije čega je nastavila dalji rad u cilju rasvjetljavanja teške krađa te pronalaska počinilaca”, kazali su u CJB Doboj.

S oštećenim Miloradom Živkovićem nismo uspjeli da stupimo u kontakt.

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva u kojima su domišljati lopovi uspjeli da prevare i pokradu starije osobe, uglavnom penzionere.

Slične prevare desile su se tokom ove godine u Banjaluci, Prijedoru i Bijeljini.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tragičan epilog nesreće: U sudaru kamiona i putničkog vozila preminula jedna osoba

Jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se...

Automobil sinoć sletio s kolovoza, dvije osobe povrijeđene

U tuzlanskom naselju Sjenjak, sinoć oko ponoći dogodila se...

Fotografija nastala sat prije masakra: Damira (37) ubio penzionisani vojni policajac

Nedjelja je bila poseban dan u životu Damira Fijale...

U sudaru Tesle i BMW-a poginula jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a dvije su teško povrijeđene...