Njemački Elatec otvorio fabriku za proizvodnju SIM kartica u Gračanici

/

U novom pogonu “Elatec”-a u tom gradu proizvode se SIM kartice i pakovanja, kao i RFID čitači kartica, a kompanija “Elco” je distributer, saopšteno je iz njemačke kompanije. 

Fabrika opremljena najmodernijim mašinama trenutno ima kapacitet dva miliona SIM kartica na godišnjem nivou, a prostire se na 1.600 m2. 

Sigurnosna SAS oprema u pogonu zadovoljava sve standarde propisane GSM Asocijacije za opremu za personalizaciju SIM kartica. 

– Naš prethodni rast je omogućio otvaranje nove fabrike u sjeveroistočnoj BiH. Želimo da postanemo jedan od vodećih svjetskih centara za personalizaciju SIM kartica. Iz tog razloga, ne pravimo kompromis kada je riječ o bezbjednosti i kontroli pristupa zgradi – objašnjava Benedikt Leisten, direktor sektora za kartična rješenja u “Elatec” grupaciji. 

Sistemi proizvodnje i pakovanja u Gračanici su zaštićeni sa 60 video nadzora, senzorima na pokret i sistemima za kontrolu pristupa. Proizvodni pogon i kontrolna soba su visoko sigurnosna područja. 

– Izgradnja nove zgrade dala nam je šansu da dizajniramo bezbjednosnu opremu, kao i da proizvodimo i pakujemo u skladu sa najnovijim standardima – kaže Leisten. 

Jedan sprat u novoj fabrici u Gračanici je rezervisan za proizvodnju rješenja za kartice, a drugi za RFID čitač kartica. 

Njemačka grupcija “Elatec” je specijalizovana za razvoj RFID čitača kartica i komponenti. Kompanija takođe djeluje kao distributer sa foksuom na poluprovodnike, računarske sisteme, kao i displej tehnologije i rješenja. 

“Elatec” ima 9 predstavništva u Evropi, predstavništvo u SAD, Brazilu i Australiji, te globalnu distributivnu mrežu. Snabdijeva tržište elektronske industrije sa širokim asortimanom proizvoda od vodećih proizvođača. 

“Elatec” čine četiri poslovne jedinice: RFID sistemi, elektronske komponente, kartična i sigurnosna rješenja.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Saobraćaj potpuno obustavljen: Sudarili se kamion i putničko vozilo

Prema informacijama koje smo dobili od čitatelja, na putu...

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...