SAOPĆENJE SA 14. SJEDNICE SKUPŠTINE ZDK

/

Na 14. sjednici Skupštine Zeničko–dobojskog kantona, održanoj 31.08.2015.godine u I. dijelu-radne sjednice Skupština je donijela odluke o verifikaciji odluka Odbora za javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona o proglašenju počasnog građanina Kantona za gospodu Renza Daviddija i Ahmeta Kemala Baysaka, kao i Odluku o verifikaciji Odluke Odbora za javna priznanja o dodjeli Plakete Zeničko-dobojskog kantona gospodinu Amelu Tuki.

U II. dijelu svečane sjednice Skupštine u povodu 29. avgusta Dana Zeničko-dobojskog kantona dodijeljena su javna priznanja i izveden je kratak kulturno-umjetnički program u kojem su učestvovali članovi Kamernog simfonijskog orkestra-Duvački trio i Nusmir Muharemović, glumac Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Prigodnim govorom se obratio premijer Kantona Miralem Galijašević.

Gospodin Baysak se zahvalio na dodijeljenom priznanju, a u ime odsutnog gospodina Renza Daviddija nagradu je pruzeo i zahvalio se gospodin Orlando Fusco, šef Odjela za vlade i parlamente pri Delagacije EU u BiH.

Amel Tuka se zahvalio na dodijeljenoj Plaketi za doprinos razvoju sporta u Zeničko-dobojskom kantonu i zamolio zastupnike i Vladu da stvaraju bolji ambijent za buduće generacije.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...